Miért fontos a cég küldetése?

2013. Május 20.

A sikeres vállalkozásokban az a közös, hogy a cég rendelkezik egy küldetéssel, a munkatársai tudják ezt, és egyetértenek vele. A hosszú távú lojalitásukat csakis így lehet megtartani.

A küldetés nem csak egy papír az ISO minősítés miatt, egy poros dossziéban a szekrény aljában. Egy családi vállalkozás a legtöbb esetben azért indult el, mert a tulajdonos jobban akart élni, mint amit alkalmazottként keresett. Egy kényszer-vállalkozás azért indult el, mert a tulajdonos máshogy nem tudta volna megkapni a fizetését. Egy kényszer családi vállalkozás pedig a kettő keveréke. Ezek a vállalkozások akkor lépnek ki ebből az indulásuk által meghatározott státuszból, amikor felismerik, hogy igazi vállalkozássá kell válniuk, terjeszkedniük kell.

Itt kezdődik a feladat: el kell juttatni a céget a következő növekedési fázisába. Jó munkatársakat nem lehet megtalálni, és nem lehet megtartani, ahol nem látnak hosszú távú perspektívát, és kihívásokat. Ha valaki kicsi céget akar, akkor kicsi cége lesz, ha ellenben nagyot, akkor nagy cége lesz.

Javasoljuk, hogy a kedves olvasó is gondolkozzon azon, hogy cégének mi lehetne a küldetése! Hívja fel a húsz legjobb ügyfelét, és kérdezze meg tőlük, hogy miért jó nekik, hogy a cége van? Miért jó nekik az, hogy az Ön cégével kapcsolatban állnak? Milyen szolgálatot tesz nekik? Ebből már látnia kell azt, hogy mi a cég a küldetése!

Szerző: Kasza Tamás

Lezárási specialista, a Lezárási útmutató - Az értékesítés féltve őrzött titkai című könyv szerzője. Fő munkaterülete értékesítési csapatok felépítése és felső-vezetők coachingja. Ügyfelei között négy Év Vállalkozója díjnyertes található. Sikerült olyan dolgokra rájönnie a lezárással kapcsolatban, amivel világfelfedezést tett, megváltoztatta a magyar értékesítői kultúrát, és bebizonyította, "hogy az értékesítés kulcsa a lezárás". Ennek köszönhetően több médiában szerepelt, az Üzlet és Siker című újság vezércikkben írt róla, illetve Nacsa Olivér elnevezte LeRázási Specialistának. Sok vállalat vezetője köszönheti neki bevételei drasztikus emelkedését.

« Vissza a tippekhez

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

PONDERA TeAm Kft logo

PONDERA TeAm Kft

Gödöllő

Könyvelő irodánk Bt-k, Kft-k, Rt-k számára végez könyvviteli szolgáltatást, adó-,és üzletviteli tanácsadást.
Precíz, megbízható szakmai munkával, naprakész ismeretekkel, rugalmas kommunikációval (e-mail, telefon, skype, személyes tárgyalás) igyekszünk ügyfeleinket kiszolgálni. Vállaljuk angol anyanyelvű vagy a kommunikációban angol nyelvet használó vállalkozások kiszolgálását is.

Kontora Ügyvitel Kft. logo

Kontora Ügyvitel Kft.

Budapest, Kemence

Vállaljuk gazdasági társaságok teljes körű könyvelését, bérszámfejtését, hatóságok előtti képviseletét. Munkánkat precizen, pontosan felelősség vállalással végezzük. Korrekt áron, korrekt szolgáltatást nyújtunk.

Alfa Könyvelőiroda Kft. logo

Alfa Könyvelőiroda Kft.

Tököl

Ma a "látható", tisztességesen talpon maradni kívánó vállalkozásokat igen magas adó és járulék teher sújtja! Költségeik csökkentése érdekében irodánk kidolgozott néhány könyvelői csomagot, mely hozzájárul ahhoz, hogy az Ön cége valóban csak annyit fizessen a könyvelésért, amennyi az általunk elvégzett munkáért jár! 12 éves szakmai tapasztalattal, naprakész, pontos, precíz munkával, korrekt tájékoztatással várjuk régi és új ügyfeleinket!

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Egyénivállalkozó