A The Riverside Company szerint érdemes befektetni a régióban

2013. Június 12. 10:11

A középvállalati szegmensre fókuszáló The Riverside Company (Riverside) szerint a közép-kelet-európai régióban folyamatosan vannak jó befektetési lehetőségek, viszont az egyes országok között óriásiak az eltérések - közölte a társaság kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a cseh piacot ígéretesnek, a lengyelt meglehetősen drágának, míg a magyar piacot bonyolultnak tartják. Mindennek ellenére folyamatosan figyelik az üzleti környezetet, és úgy vélik, a következő 3-5 éves periódusban minden adott egy kedvező magyar vagy régiós befektetésekre.

A magyar cégek közül azok lehetnek a befutók, amelyek a nemzetközi versenyben is megállják a helyüket, ugyanis a belső piac kicsi, és a növekedési lehetőségek is korlátozottak - véli Szigethy Béla, a társaság alapítója és társ-vezérigazgatója.

A Riverside szerint egyre nagyobb a verseny az alapok felállítását megelőző forrásgyűjtésnél, a jó cégekért pedig általában szintén nagy verseny alakul ki. Így a potenciálisan szóba jöhető cégek árazása nagyon magas, a vállalatok komoly elvárásokat támasztanak: egyértelműen az eladók diktálnak.

A Riverside régiós szakértői folyamatosan monitorozzák a közép-kelet-európai régiót, és úgy vélik, Magyarországon, valamint a régióban is számos olyan cég van, amely a befektetési kritériumaik szerint megfelelő lenne.

Magyarország ugyanakkor kicsi, így egy befektető számára nagyon fontos, hogy a célvállalat képes legyen nemzetközi színtéren is helytállni. Csak nagyon kevés olyan jó növekedési lehetőséggel bíró cég van, amely tisztán a magyar piac kiszolgálásával tud sikereket elérni - összegezte Szigethy Béla.

A Riverside a régióban már több mint 12 vállalatba fektetett be, jelenleg 3 aktív befektetésük van: a gyógyászati segédeszközöket gyártó és értékesítő magyar Diatron, az állateledelgyártó török Tropikal és a cseh katonakiképzőszoftver-fejlesztő Bohemia Interactive Simulations - tudatja a közlemény.

« Vissza a Szakértői jelentésekhez

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

BEDE KÖNYVELŐIRODA logo

BEDE KÖNYVELŐIRODA

Budapest XIII. kerület

A könyvelés felelősségteljes feladat, nagy megtiszteltetés számomra minden megbízás. Kollégáimmal együtt azon dolgozunk, hogy ügyfeleink maradéktalanul elégedettek legyenek folyamatos szolgáltatásainkkal, érezzék, hogy minden esetben számíthatnak a „könyvelőre”. Vállaljuk, hogy a háttérben keményen dolgozunk azért, hogy megbízónk vállalkozása hatékonyabban működjön. A vonatkozó jogszabályok betartását garantáljuk, megnyugtató egy vállalkozást annak tudatában irányítani, hogy a „cég könyvelése re

MAKO Bt. logo

MAKO Bt.

Porrog,

Családi vállalkozásunk Önért dolgozik.

Unicont Plusz Könyvelőiroda logo

Unicont Plusz Könyvelőiroda

Budapest XVI. kerület

Mai rohanó világunkban a vállalkozásoknak fontos, hogy megfelelő számviteli és adózási háttérrel rendelkezzenek.
Teljes körű, naprakész könyvelési és adózási szolgáltatásunkkal biztos alapokon fekvő számviteli hátteret nyújtunk.Célunk, hogy ügyfeleink válláról levegyük mindazokat a terheket, melyeket a könyvelés és az adózással kapcsolatos kérdések jelentene ezzel is segítve vállalkozása működését.
XVI. kerület kertvárosi részén csendes, nyugodt környezetben várjuk ügyfeleinket.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Nyaraljon a spanyol tengerparton