Magyarország is építi innovációs ökoszisztémáját

2013. Június 12. 10:19

A kockázati tőkeprogram már működik, a technológiai inkubátorprogram mától él, viszont hiányzik az egyetemi körből kikerülő vállalkozások rendszere, valamint az ipari alkalmazott kutatás - így vázolta a magyar innovációs ökoszisztémát Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti, és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára az Innotrends Hungary 2003 nevű nemzetközi konferencián és szakkiállításon tartott előadásában kedden Budapesten.

Az alkalmazott kutatások visszafogottsága jellemzi az uniót is, ezért a 2020-ig tartó következő költségvetési ciklusban 72 milliárd euró támogatás jut erre - mondta Diego Canga Fano, az Európai Bizottság iparral és vállalkozással foglalkozó alelnökének kabinetfőnöke.

A kockázati tőke és az inkubátor bevezetése az innovációba izraeli ötlet, miután ott jól működött, Magyarország a sorban a negyedik ország, amely átvette azt - mondta Cséfalvay Zoltán. Az államtitkár kifejtette, hogy az állam feladata az alapkutatás, majd az innovációs folyamat minél inkább közelít a termék felé, annál inkább vállaljon szerepet abból a magántőke.

Az adatokat ismertetve az államtitkár megemlítette, hogy az egyetemek és nagyvállalatok versenyképességi együttműködésére, 3 évre 22 milliárd forint állami támogatás jutott. A kockázati tőke - Jeremie - program első két részére 63 milliárd forint jut, ebből 17 milliárd már az induló vállalkozásoknál van. A harmadik fázis végén a támogatás túl lesz a 72 milliárd forinton.

A konferenciát és szakkiállítást rendező Nemzeti Innovációs Hivatal megbízott elnöke, Korányi László az induló, innovatív vállalatok fontosságát amerikai példával illusztrálta. Ott évi 3 millió munkahelyet hoznak létre ezek a társaságok, miközben a hagyományos vállalatok inkább leépítenek. Tavaly az USA-ban 500 ezer applikációfejlesztő működött a nagyvállalatok környezetében, holott pár éve, még nem is létezett az ilyen tevékenység.

A Microsoft ingyen ad szoftvereket induló vállalkozásoknak, illetve a világ több országában működtetnek inkubátor programot - erről  Elisa Sass, régiós startup menedzser beszélt a konferencián.

« Vissza a Szakértői jelentésekhez

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Impuesto Kft logo

Impuesto Kft

Budapest VIII. kerület

Elégedetlen a jelenlegi könyvelőjével? Kicsit? Vagy nagyon?
Fél váltani, mert az mindig macerás?
Nálunk évtizedes szakmai tudás birtokában, rugalmasan, gyorsan dolgozó szakemberek várják az ügyfeleket a gazdasági élet bármely területéről.
Amiről jelenlegi könyvelője azt mondta túl nagy kérés, mi megoldjuk, legyen szó szoros határidőről vagy egyedi riportokról a vezetőségnek.
Akár helyszíni könyveléssel is, így olyan, mintha belső munkatárssal dolgozna együtt a cége. Várjuk jelentkezését!

Point Könyvvizsgáló Kft. logo

Point Könyvvizsgáló Kft.

Tatabánya

Könyvvizsgálat, könyvelés, bérszámfejtés
Megbízható szolgáltatás - garanciával

CTST KFT. Kárpáti Zoltánné logo

CTST KFT. Kárpáti Zoltánné

Miskolc

Könyvelés Miskolcon. Több mint 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkező vállalkozásunk könyvvizsgálói, ügyvédi, minőségirányítási háttér biztosításával várja ügyfeleit. Teljes körű számviteli, adótanácsadói szolgáltatás ellátását vállaljuk Kft-k, Bt-k részére. Szolgáltatásaink: könyvelés, mérleg készítés, adótanácsadás, üzletviteli tanácsadás, munkaügyi-, bérügyi feladatok ellátása, adóbevallások elkészítése, adóhatóságok előtti képviselet, pályázatírás.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Egyénivállalkozó