Ki lássa el a kontrolling, tervezési és szervezés feladatokat?

2013. Május 02.

A személyügyi, kontrolling, tervezési és szervezési, képzési feladatok sok kkv-ben nem is jelennek meg külön szervezeti részlegként, mert főleg az ügyvezető látja el szabad idejében ezeket a feladatokat. Meggyőződésem, hogy ez hiba.

Indoklásom lényege, hogy az ügyvezetőnek soha nincsen elég ideje erre. Ideje mindenkinek arra van, amire időt szakít, így akár lehetne is erre ideje, de az élet nem ilyen egyszerű. A napi termelési, értékesítési gondok, a később tárgyalandó külső hatások (pl. jogi fenyegetések) mindig fontosabbnak tűnnek, mint az itt felsorolt teendőkkel foglalkozni.

Szoktam mondogatni, hogy a kevésbé lényeges dolgokat arról lehet felismerni, hogy sürgősnek, halaszthatatlannak maszkírozzák magukat.

Az igazán fontos dolgok meg csak csöndben várnak a háttérben. Néha évekig – vagy amíg ezek kidolgozatlansága miatt tönkre nem megy a cég.

Szerző: Polló László

Vállalati tanácsadó, a Teljesítménybérezés című könyv szerzője, tanácsai, termelékenység javító eljárásai elérhetők a www.lilium.hu oldalon. Közepes méretű cégekben a takarítónőtől a vezérigazgatóig terjedő érdekeltségi rendszereket létesít és vezet be. Tanácsai, eljárásai csodafegyvert adnak a vállalkozó kezébe a vezetés, a termelés- és szolgáltatásszervezés, a tervezés és a kontrolling terén. Kis- és középvállalkozásokra specializált módszertanának alkalmazása tartós versenyképességet biztosít e cégek számára hazai és nemzetközi szinten egyaránt.

« Vissza a tippekhez

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

adapTAX Könyvelőiroda logo

adapTAX Könyvelőiroda

Szeged

Könyvelés, nyilvántartási feladatok elvégzése - Adóbevallások készítése - Bérelszámolási és munkaügyi ügyintézés

SHS KFT logo

SHS KFT

Mágocs

Az SHS KFT 29 éves. Két irodában Pécsett és Mágocson 30 fővel, több, mint 400 ügyféllel foglalkozunk. Tanácsot adunk, adómegtakarításra javaslatot teszünk. Heti 3 rövid körlevéllel folyamatosan tájékoztatjuk ügyfeleinket. Beszélünk nyelveket (angol, német)

Vinkontur Kft logo

Vinkontur Kft

Sárospatak

Célunk: Ügyfeleink felé a bizalom, egyénre szabott pénzügyi tanácsadás és az országos mobilitás.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: cegmenedzseles.hu