Minőségbiztosítási, környezetvédelmi és egyéb feladatok listája

2013. Április 17.

Minőségbiztosítási, környezetvédelmi és egyéb hatóságok által ellenőrzött szakfeladatok listája

•    a termékek, szolgáltatások, elérendő állapotok minőségi jellemzőinek és mérési eljárásainak kialakítása
•    a cégben készített tervek minőségének ellenőrzése (a saját belső előírásoknak megfelel-e, konzisztens-e a stratégiával, megelőzte-e piackutatás stb.)
•    a cégben alkalmazott adminisztratív és gyártástechnológiák minőségének ellenőrzése (termelékenység, pontosság, követelményeknek megfelelés stb.)
•    a cégben alkalmazott emberi munka minőségének ellenőrzése (selejt mennyisége, értéke, javulás, intézkedések, öntanuló és önjavító folyamatok indítása, oktatás, minőségi munkaerő cserére javaslat stb.)
•    minőségmegőrzés, minőség-ellenőrzés folyamatainak, teendőinek leírása minőségügyi, környezetirányítási, élelmiszerbiztonsági oktatások, versenyek
•    munkavédelem és kockázatelemzések elvégzése vagy elvégeztetése
•    előírt üzemorvosi vizsgáltok elvégeztetése
•    gázkészülékek és kémények minősíttetése
•    villamos érintésvédelmi felülvizsgálat elvégeztetése
•    veszélyes hulladék szállítása előtt a teherautó megfelelő bizonylatokkal történő ellátása, a gépjárművezető oktatása és a bárcák felhelyezése a teherautóra
•    hulladék újrafeldolgozási rendszer csatlakozás

Nem folytatom, látszik a logika, hogy miknek kell ide bekerülnie. Határozottan nem az ügyvezetőnél van a helye ezen tevékenységeknek, nagyon helytelen az a rossz gyakorlat, hogy a cég vezetőjének az idejét rabolják el ezek a senki által nem kedvelt feladatok.

Ha nincs rajta kívül kijelölt felelős, akkor a következő állapotok szoktak bekövetkezni:
•    ezek a feladatok egyáltalán nem kerülnek elvégzésre időhiány miatt, ezért a cég bármikor felszámolhatóvá válik,
•    tessék-lássék módon összecsapja az ügyvezető, de ez kártyavárként omlik össze egy komolyabb ellenőrzés alatt és súlyos, a cég létét veszélyeztető mértékű pénzbüntetéseket lehet kapni,
•    a cégvezető korrekt módon megcsinálja, de elmarad a foglalkozás a cég pozicionálásával, stratégiájával, belső ellenőrzésével, vezetői nem kerülnek kiértékelésre, nem kerülnek kiadásra szükséges projektek, elmaradnak az értekezletek stb.

Ha a fenti három pontot nézem, akkor nem is tudom eldönteni, hogy melyik a veszélyesebb, károsabb. Ezen lehetséges károk fényében az a néhány napos munka, ami ahhoz kell, hogy meg legyen fogalmazva egy ilyen munkaköri leírás, ki legyen adva, hogy milyen eredményt kell elérni e munkakörben és azt mivel mérjük nem is tűnik olyan borzasztónak.

Szerző: Polló László

Vállalati tanácsadó, a Teljesítménybérezés című könyv szerzője, tanácsai, termelékenység javító eljárásai elérhetők a www.lilium.hu oldalon. Közepes méretű cégekben a takarítónőtől a vezérigazgatóig terjedő érdekeltségi rendszereket létesít és vezet be. Tanácsai, eljárásai csodafegyvert adnak a vállalkozó kezébe a vezetés, a termelés- és szolgáltatásszervezés, a tervezés és a kontrolling terén. Kis- és középvállalkozásokra specializált módszertanának alkalmazása tartós versenyképességet biztosít e cégek számára hazai és nemzetközi szinten egyaránt.

« Vissza a tippekhez

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Point Könyvvizsgáló Kft. logo

Point Könyvvizsgáló Kft.

Tatabánya

Könyvvizsgálat, könyvelés, bérszámfejtés
Megbízható szolgáltatás - garanciával

FairConto Zrt. logo

FairConto Zrt.

Zalaegerszeg

Könyvelési, Könyvvizsgálati szolgáltatások, Pénzügyi Tanácsadás

RFM Könyvelő Iroda logo

RFM Könyvelő Iroda

Budakeszi

Több mint 10 éves szakmai gyakorlattal vállaljuk egyéni és társas vállalkozások, civil szervezetek könyvelését, bérszámfejtését, hatóságok előtti képviseletét könyvvizsgálói, ügyvédi háttérrel. Online könyvelést is végzünk, illetve igény esetén az anyagért házhoz megyünk. Partnereinkkel a kapcsolattartás rugalmas, nincs meghatározott munkaidő. Ügyfeleinket folyamatosan tájékoztatjuk vállalkozásuk helyzetéről, az adózást érintő változásokról. Felelősségbiztosítással rendelkezünk.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Egyénivállalkozó