Vészhelyzetek kezelése a cégben

2013. Április 12.

Ha nincsenek meg a normális munkavégzési feltételek, akkor vészhelyzet van. A nyilatkozattételi korlátozásokon belüli tilalom a súlyosabb esetekben követendő kommunikációval foglalkozott, de talán ennél is fontosabb, hogy magát a vészhelyzetet is kezelni kell. Vészhelyzetben nem lehet úgy viselkedni, mintha semmi sem történt volna, mert ilyenkor a nem erre az esetre kialakított szabályok megtartása hatalmas károkat okozhat. Legtöbbször általában vezetők által történő kézi irányítási üzemmódra célszerű átváltani.

Tisztában vagyok azzal, hogy sok hazai KKV folyamatosan vészhelyzetben van, és ezért olyan hatásos náluk a felső vezetői közvetlen irányítás, sőt nem is tudnak enélkül meglenni. A probléma megoldásának mégsem ez a jó módja, hanem a vészhelyzet körülményei helyett a normális munkavégzési állapotok kialakítása: szervezési ábrával, szervezeti és működési szabályzattal, munkaköri leírásokkal, érdekeltségi renddel, kiegyensúlyozott marketing, értékesítés, termelés szervezés, oktatás, belső ellenőrzés, gazdálkodás, pénzügy kezelés stb. létrehozásával. A vészhelyzet üzemmódban fantasztikus teljesítményeket lehet elérni, de óhatatlanul bekövetkezik a kiégés és beindul az oly sok cégre jellemző jojó effektus: huszáros hajrák után egyre hosszabb pihenések.

A legjobb cégnél is időnként bekövetkező vészhelyzet természetrajza olyan, hogy nem tudni, mikor következik be, csak annyi bizonyos, hogy előbb-utóbb bekövetkezik. Ezért kell rá készülni!

« Vissza a tippekhez

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

KingdomConto Számviteli és Tanácsadó ft. logo

KingdomConto Számviteli és Tanácsadó ft.

Érd

Könyvelőirodánk az ügyfeleket Érd és környékéről illetve az ország bármely területéről szeretettel várjuk, hiszen a bizonylatokat online is fogadjuk.

Kollár Gáborné logo

Kollár Gáborné

Tápiószentmárton

Regisztrált mérlegképes könyvelőként, 2000 óta egyéni vállalkozás keretei között végzem a könyvviteli szolgáltatást.
Irodámban egyéni és társas vállalkozások, mezőgazdasági őstermelők és családi gazdaságok teljes körű könyvelési, adóbevallási és adatszolgáltatási feladatait végezzük.
Igény szerint az iratok feldolgozása és a személyes konzultáció történhet a megbízó székhelyén is.
Kérésre a könyvelési anyagot is a vállalkozás székhelyén vesszük át.
Szakmai felelősségbiztosítással rendelkezem.

Anma Conto Kft. logo

Anma Conto Kft.

Budapest III. kerület

Szeretném figyelmébe ajánlani cégünk szolgáltatásait. Célunk, hogy magas színvonalú szolgáltatással segítsük ügyfeleinket az üzleti sikereik eléréséhez. Ügyfeleink részére teljes körű könyveléssel, bérszámfejtéssel, adótanácsadással állunk rendelkezésre. Ügyfélközpontú szemléletünknek köszönhetően, a folyamatos és időszerű tájékoztatással, figyelemfelhívással, megoldási javaslattal, folyamatos kapcsolattartással, adózási tanácsokkal járulunk hozzá, hogy az Ön üzlete virágzó és sikeres legyen.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: cegmenedzseles.hu