A vezetői motiválásról

2013. Április 01.

A vezető feladata felderíteni, hogy a csoportjában dolgozók mit tartanak nagy becsben, mi az, amivel motiválni lehet őket. Ezek lehetnek a feladattal összefüggő értékek (például érdekes, élvezetes munkák), vagy egyéb értékek (karrier, fizetésemelés, (cél)prémium, (progresszív) teljesítménybér, jutalomszabadság, jobb munkakörülmények, jobb felszerelés, egyéb kiváltságok). Ha ezek megvannak, akkor a cég engedte keretek között használnia kell a munkatársai motiválásra. Ha talál egy jó motivációs eszközt, harcoljon a cégvezetésnél azért, hogy ezt az eszközt használhassa.


A rossz mai magyar vezetési kultúrában szinte teljesen hiányzik a dicséret, pozitív visszajelzés adása arról, ha valamilyen munkát valaki jól végzett el. Ez hiba, és a cégünknél minden vezető kötelességévé teszem, hogy minden egyes ellenőrzés után sorolja fel azokat a tételeket, amiket rendben talált, dicsérje meg ezért a munkavállalót és csak ezután kezdjen el foglalkozni azokkal a tételekkel, amelyek esetleg nem voltak rendben. A dicsérő szakasz elmaradása súlyos vezetési felelőtlenség, amivel csak demotiválni lehet a munkatársakat!

Szerző: Polló László

Vállalati tanácsadó, a Teljesítménybérezés című könyv szerzője, tanácsai, termelékenység javító eljárásai elérhetők a www.lilium.hu oldalon. Közepes méretű cégekben a takarítónőtől a vezérigazgatóig terjedő érdekeltségi rendszereket létesít és vezet be. Tanácsai, eljárásai csodafegyvert adnak a vállalkozó kezébe a vezetés, a termelés- és szolgáltatásszervezés, a tervezés és a kontrolling terén. Kis- és középvállalkozásokra specializált módszertanának alkalmazása tartós versenyképességet biztosít e cégek számára hazai és nemzetközi szinten egyaránt.

« Vissza a tippekhez

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Kollár Gáborné logo

Kollár Gáborné

Tápiószentmárton

Regisztrált mérlegképes könyvelőként, 2000 óta egyéni vállalkozás keretei között végzem a könyvviteli szolgáltatást.
Irodámban egyéni és társas vállalkozások, mezőgazdasági őstermelők és családi gazdaságok teljes körű könyvelési, adóbevallási és adatszolgáltatási feladatait végezzük.
Igény szerint az iratok feldolgozása és a személyes konzultáció történhet a megbízó székhelyén is.
Kérésre a könyvelési anyagot is a vállalkozás székhelyén vesszük át.
Szakmai felelősségbiztosítással rendelkezem.

Szommer Könyvelőiroda Kft. logo

Szommer Könyvelőiroda Kft.

Nagykanizsa

Könyvelői nívó díjra jelölt könyvelőirodaként:

-Figyelünk cége helyzetének, pénzügyeinek alakulására.
-Nem kell adó-, munkaügyi-, számviteli szakértőnek lennie, mi ezt átvállaljuk.
-Nem "csak" könyveljük a bizonylatokat, hanem a mögötte húzódó eseményt figyeljük, probléma vagy jobb megoldás esetén javasoljuk a módosítást.
-Fontos döntéseihez megkapja a szükséges információkat.
-Felelősséget vállalunk a szolgáltatásainkért

Szentmár Kft. logo

Szentmár Kft.

Dunakeszi

Kis- és középvállalkozások részére vállalok bérszámfejtést, könyvelést, adóbevallások elkészítését, mérlegbeszámoló összeállítását, Adóellenőrzések során hatóságok előtti képviseletet.
Induló vállalkozások részére tanácsadást, hogy a tevékenységüknek és feltételeiknek legmegfelelőbb vállalkozási formát tudják kiválasztani.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Egyénivállalkozó