Hogyan tehető automatizálttá, nem személyfüggővé a cégműködés?

2013. Március 26.

A jó cégek a szervezettséget több szervezési eszköz bevetésével érik el. A legfontosabb az orgvízió (szervezési tábla, szervezeti ábra), a szervezeti és működési szabályzat és a munkaköri leírások rendszere.

Alapvető fontossága - és központi helye miatt a szervezeti és működési szabályzatot (rövidítve: SZMSZ) külön pontban tárgyaljuk. Az SZMSZ-re ne bürokratikus megközelítésben tekintsünk, ez nem olyan, mint egy kötelezően előírt szabályzat, amelyet letöltünk az internetről, és ezzel kipiálhatjuk a feladatot, kész az SZMSZ.  Először is SZMSZ készítése nem kötelező – semmilyen jogi mulasztásban nincs a cég, ha nem alkot ilyent.

Másrészt a tartalma csak egyedi átgondolás után alakítható ki, ehhez adunk ugyan mintákat, de a rendeltetését csak adaptálás, a saját cég folyamatainak átgondolása után tudja betölteni. Az SZMSZ egységbe fogja az egyes résztevékenységekre vonatkozó speciális szabályzatokat – ekként is áttekinthetővé teszi a feladatokat és a felelősöket.

Egy ilyen, nem bürokratikus, hanem tartalmi értelemben felfogott SZMSZ megalkotására az ösztönözze a cégtulajdonost, hogy ez a cég versenyképessé tételének, hatékony működésének, ezekkel együtt pedig a profi cégvezetésnek az eszköze. Nagy érték a tulajdonosnak, könnyebbség a vezetőnek egy automatizáltan, nem személyfüggően működő cég. Ezt adja az SZMSZ.

Szerző: Polló László

Vállalati tanácsadó, a Teljesítménybérezés című könyv szerzője, tanácsai, termelékenység javító eljárásai elérhetők a www.lilium.hu oldalon. Közepes méretű cégekben a takarítónőtől a vezérigazgatóig terjedő érdekeltségi rendszereket létesít és vezet be. Tanácsai, eljárásai csodafegyvert adnak a vállalkozó kezébe a vezetés, a termelés- és szolgáltatásszervezés, a tervezés és a kontrolling terén. Kis- és középvállalkozásokra specializált módszertanának alkalmazása tartós versenyképességet biztosít e cégek számára hazai és nemzetközi szinten egyaránt.

« Vissza a tippekhez

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Soft Consult Kft logo

Soft Consult Kft

Budapest III. kerület

Szaktudás+precizitás+felelősség vállalás=Profizmus

Ügyfeleinknek kettős garanciát biztosítunk szolgáltatásainkkal kapcsolatban, egyrészt egy nagy összegű egyedi felelősség biztosítás formájában, másrészt egy szerződésben rögzített kötbérezési lehetőséget, mely a határidőben és hibátlanul nyújtott szolgáltatáshoz kötődik.

ABACUS DUO Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft. Törökné Halász Zsuzsanna bejegyzett könyvvizsgáló logo

ABACUS DUO Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft. Törökné Halász Zsuzsanna bejegyzett könyvvizsgáló

Békéscsaba

Ha hosszú távra keres partnert a számviteli, adózási feladatainak ellátására, és egy személyes, kizárólag Önt kiszolgáló könyvelő irodát keres, akkor mi vagyunk azok.
Egy könyvelő iroda, amely csak az Öné.

KLMG KFT logo

KLMG KFT

Budapest XII. kerület

Ha könyvelőt, adótanácsadót keres, kérem fontolja meg a következőket:
- a KLMG Kft vezetője Czerván Klára nagy tapasztalatra tett szert az ellenőrzés területén mielőtt könyveléssel és adótanácsadással foglalkozó cégünk egyik vezetője lett,
- büszkék vagyunk arra, hogy sem alkalmazottaink, sem ügyfeleink körében nem jellemző a fluktuáció,
- ügyfeleinkkel együtt tervezzük meg az adott évet, nálunk nincsenek váratlan meglepetések a mérlegekben, bevallásokban,
- ellenőrzési statisztikánk kiváló.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Egyénivállalkozó