Munkaügyi és emberi gondok kezelése a cégben

2013. Március 14.

Bármelyik munkatárs vagy egy közeli hozzátartozója a legváratlanabb pillanatban megbetegedhet, balesetet szenvedhet. A vezető feladata, hogy ilyenkor a munkaköri leírásokban előre elképzelt helyettesítési rend életbe lépjen.

Ha ezzel sem lehet betömni a tátongó munkaerő hiány lyukat, akkor a felső vezetőtől vagy a szervezet más területének vezetőitől köteles segítséget kérni.

A vezető beosztott munkatársai családban és társadalomban élnek, s az ott keletkezett ügyeik elintézése is fontos számukra. Ez időnként csak munkaidő alatt lehetséges. A jó vezető emberségesen igyekszik mindkét fél számára megfelelő munkaidő átrendezéssel (csúsztatással), időnként akár munkaidő elengedéssel segíteni ezen gondok elintézését.

Szerző: Polló László

Vállalati tanácsadó, a Teljesítménybérezés című könyv szerzője, tanácsai, termelékenység javító eljárásai elérhetők a www.lilium.hu oldalon. Közepes méretű cégekben a takarítónőtől a vezérigazgatóig terjedő érdekeltségi rendszereket létesít és vezet be. Tanácsai, eljárásai csodafegyvert adnak a vállalkozó kezébe a vezetés, a termelés- és szolgáltatásszervezés, a tervezés és a kontrolling terén. Kis- és középvállalkozásokra specializált módszertanának alkalmazása tartós versenyképességet biztosít e cégek számára hazai és nemzetközi szinten egyaránt.

« Vissza a tippekhez

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

DKONT BT. logo

DKONT BT.

DUNAÚJVÁROS

Számviteli, adózási szolgáltatásokat nyújtunk teljes körüen, pontosan, megbízhatóan, 10 éves tapasztalatta.

Kovács és Pataki Könyvelő Kkt. logo

Kovács és Pataki Könyvelő Kkt.

Békéscsaba

A Kovács és Pataki Kkt vállalkozások és magánszemélyek részére teljes körű szolgáltatást nyújt könyvelési, adózási feladatok ellátására.
Munkánkat adótanácsadói, könyvvizsgálói és ügyvédi iroda is támogatja.

Bertha Beáta logo

Bertha Beáta

Szeged

Fókuszban a mikrovállalkozók és a papírmentes ügymenet!

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: cegmenedzseles.hu