Munkavédelmi beszerzések

2013. Január 24.

A nyomtatványboltban vegyen egy munkabaleseti napló-t, mert enélkül biztos nem fogják tudni a munkanapkieséssel nem járó baleseteket nyilvántartani és ezzel a ravaszabb dolgozók visszaélhetnek (pl. otthoni balesetet munkahelyinek tüntetnek fel). Ezt vezessék, a kisebb baleseteket is írják be! Rögtön vegyen egy munkabaleseti nyilvántartást is.

Vegye meg azokat a védőeszközöket, amik teljesen egyértelműek, pl. építési területen sisak, zajos munkahelyen fültok vagy füldugó, vegyi anyaggal végzett munka esetén a biztonsági adatlap által előírt eszköz.

Az egyéni védőeszközök juttatási rendjének elkészítése munkavédelmi szakembert igényel (szaktevékenység), ezért ami nem teljesen nyilvánvaló, azzal várjon, inkább kérje ki munkavédelmi szakember véleményét.

Huzamosan viselt védőeszközből (pl. cipő) ne vegyen meg elsőre 10-20 darabot, még akkor sem, ha úgy olcsóbb! Ha kényelmetlen, sosem fogják hordani a dolgozók, akkor sem, ha rojtosra beszéli a száját. Először a cég „borsószem-királykisasszonyának” vegyen egyet, ha neki kényelmes, várhatóan a többieknek is megfelel az a típus. Bármilyen védőeszközt vásárol, fűzze le a tájékoztatójának egy példányát biztos helyre.

Ezeket a feladatokat is rábízhatja a titkárnőjére.

Szerző: Kling Péter

Péter 1997-ben szerezett okleveles faipari mérnöki diplomát Sopronban, az Erdészeti és Faipari Egyetemen.

Ezután faipari mérnökként több faipari kisvállalkozásnál dolgozott Magyarországon és Németországban is.

Akkor jól ismerheti a kisvállalkozások helyzetét és nehézségeiket. Külföldi tapasztalata is van, ha a németek közt is megállta a helyét, munkakerülő már nem lehet.

2002 óta foglalkozik munkavédelemmel, először kockázatértékeléseket végezett mellékállásban, majd mire ez munkavédelmi szaketvékenység lett, középfokú munkavédelmi végzettséget szerzett, és vállalkozóként folytatta, csak a munkavédelemmel a tűzvédelemmel foglalkozik

Munka mellett egy másik munka, van benne energia, és úgy látom, időben kapcsol, de hogy jön ide a tűzvédelem?

2005-ben középfokú tűzvédelmi végzettséget is szerzett, majd 2007-en kitűnő rendű munkavédelmi szakmérnöki diplomát kapott.

Ez az ember tényleg szeret tanulni, ez a folyamatos ismeretszerzési vágy szimpatikus.

A viszonylag rövid (legalábbis a munkavédelmisek 30-40 éves szakmai múltjához képest) szakmai pályafutása ellenére a kollégák 2006-ban megválasztottak a Munkabiztonsági és Foglalkozás-egészségügyi Szövetség (Mufosz) elnökségi tagjának.

Erre igazán büszke lehet, a hozzáértését úgyis csak a többi munkavédelmis tudja megítélni, mi laikusok kevésbé. Gondoltam, hogy tudhat valamit, miközben átfutottam a honlapját, és megláttam a kollégái véleményét. De vajon mennyire naprakész a szakmában? Követi a jogszabályváltozásokat?

Péter ezen kívül készített egy másik honlapot, a www.nefeledd.info -t, ami kifejezetten munkavédelmi szakembereknek szól. Aki itt feliratkozik a hírlevelére, azt az aktuális jogszabályváltozásokról, munkavédelmi tudnivalókról maga értesíti hetente.

Ez az igazi naprakészség, nem olvassa az újságot, hanem írja! Írogatni azért nem lehet olyan nehéz, mit produkált a gyakorlatban?

Eddig legtöbb munkavédelmi megbízatását is faipari vállalkozásoktól kapta. Rájuk jellemző, hogy az egyik legveszélyesebb tevékenységet végzik (gyakoriak a csonkolásos balesetek), ráadásul nem is egy pénzes iparág, ezért a munkavédelmi feladataikat lehetőleg úgy kell megoldani, hogy ne költsék rá fele királyságukat, de bírság és baleset se legyen.

Például ha gépkönyv hiánya miatt nem tud egy gépet üzembe helyezni, azt Péter jó eséllyel tudja pótolni. A legtöbb faipari gépkönyv nála szerezhető be, és a veszélyes gépek zárhatóságának megoldására is felkutatott egy olcsó és egyszerű eszközt.

Na, ha a ritkaujjú asztalosok munkavédelmi problémáit meg tudja oldani, talán az én cégem sem fog ki rajta, ott már tapasztalhatott egy s mást. Pont ez kell nekem. Egy tapasztalt munkavédelmis, aki költségeket is figyelembe véve oldja meg az előírt feladataimat.

2006-ban a Tűzmegelőzés Kft-vel együtt munkavédelmi és tűzvédelmi képzéseket indított Budapesten, itt oktat is.

Oktatja is, amit megtanult, ez igen. Komolyan bízhat a szaktudásában, ha nem fél szaporítani a konkurenciát. De az én vállalkozásom elég kicsi, vajon csak nagy cégekkel foglalkozik, vagy tudna nekem is segíteni?

Hát persze! Hiszen munkavédelmi vállalkozóként az szinte az összes ügyfele 50 fő alatti vállalkozás. Az ő szolgáltatásai kifejezetten az Ön vállalkozásra vannak méretezve. Jól ismeri a kisvállalkozások helyzetét és nehézségeiket, mivel az édesapja is asztalos és faipari mérnökként is kisvállalkozásoknál dolgozott.

Jó, de a rengeteg kis cég gondját-baját, ezer feladatának lejáró határidőjét hogyan tudja fejben tartani? Nem szokott ezt-azt elfelejteni?

Ezt elég frappánsan megoldotta. Összegyűjtötte szinte az összes kötelező, határidőhöz kötött feladatot a www.nefeledd.info honlapon. Ha kiválasztja a saját vállalkozására vonatkozókat, és megadja, hogy mikor volt utoljára elvégezve, a határidő lejárta előtt e-mailben értesítést fog kapni! Innentől kezdve elég egyszer rögzítenie valamit, és az email megérkeztéig el is felejtheti.

Ez az emlékeztető nagyon jó ötlet, nem nekem kell a fejemben tartanom a határidőket. Ez tényleg egyedülálló, még nem hallottam hasonló szolgáltatásról. Egy próbát mindenképp megér. Hogy lehetne vele felvenni a kapcsolatot?

Ha szeretné tudni, hogy Önnek milyen munkavédelmi feladatai vannak, töltse ki ezt az automatikus felmérőt, és rögtön választ kap.

Gyerünk a felmérőre, egy próbát megér! www.http://www.munkavedelem.biz

Ha még mindig úgy érzi, többet szeretne megtudni Péterről, nézze meg az iwiw adatlapját, ott személyesebb oldalát is láthatja!

« Vissza a tippekhez

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Contorg Consult Adótanácsadó és Könyvelőiroda Kft. logo

Contorg Consult Adótanácsadó és Könyvelőiroda Kft.

Dunaföldvár

Adótanácsadóink jogász és könyvvizsgáló partnereinkkel együttműködve (titoktartási kötelezettségüket szigorúan betartva) hatékony, komplex szolgáltatást nyújtanak adózási, vállalkozási problémák megoldására.

Belső adóellenőrzés, egyes területek (témák) átvilágítása, uniós ügyletek megszervezéséhez, lebonyolításához gyakorlati útmutatókkal kiegészítetett tanácsadás.

Balance Universal logo

Balance Universal

Budapest XIII. kerület

A Balance Universal összeszokott csapata a könyvelésen és bérszámfejtésen túl teljeskörű tanácsadás szolgáltatást (adótervezés, cégalapítás előtti tanácsadás, üzleti és marketing tanácsadás) nyújt partnereinek. Mind középvállalkozások, mind a mikro- és kisvállalkozások terén szereztünk szakmai tapasztalatot a cégbejegyzéstől a végelszámolásig. Sokrétű adóellenőrzési gyakorlattal rendelkezünk. Az általunk könyvelt időszakra és felelősségünkre adóhatósági megállapítás nem történt .

Adó-Színvonal Kft logo

Adó-Színvonal Kft

Kerepes

20 éves gyakorlatra, középvállalati, kisvállalkozói tapasztalatokra és adóhatósági ismeretre alapozott, gyakorlati szaktudással rendelkező, lelkiismeretes regisztrált mérlegképes könyvelőkre alapozott vállalkozásunk naprakész jogszabályi ismeretek birtokában vállalja társaságok, egyéni vállalkozók könyvelését, bérszámfejtését, bevallások és beszámolók szakszerű elkészítését.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Egyénivállalkozó