Könyvelő – bizalmas munkakör a cégben

2013. Január 23.

Ezek megőrzése a vállalkozás számára kulcsfontosságú lehet. Ha ezt a feladata külső könyvelő látja el, a cég és a könyvelő érdeke is, hogy írásbeli szolgáltatási szerződést kössenek. Ennek érdekében a szerződésbe érdemes belefoglalni egy titoktartási nyilatkozatot, amelyben a könyvelő biztosítja a megbízót, hogy a tudomására jutott információkat bizalmasan kezeli, azt harmadik személynek nem adja ki. Lényeges kérdés a felelősség kérdése.

A könyvelő irodák többsége eleve felelsősség-biztosítással rendelkezik, és a szerződésben is vállalja a helytállási kötelezettséget. Ellenőrizze, hogy a saját cégében van-e írásba foglalt szerződés a könyvelővel, van-e legalább titoktartási záradéka.

Szerző: Dr. Szabó Tibor

Ügyvéd, adószakértő, szakterülete az adó, gazdasági jog és a gazdasági büntetőjog. Az ország legjobb adójogászainak egyike. Az üzlet és a jog kérdéseivel nem csak a gyakorlatban foglalkozik, több sikerkönyv szerzője is:
Vagyongyarapodás és adóellenőrzés. Hogyan bizonyítsuk be vagyonunk adózott forrását? (2007)
A cégmenedzselés kézikönyve (2011)
Ha az olvasó úgy érezné, hogy az egyes írásokban adótrükkökre és jogi kiskapukra lelt – a szerző ezt cáfolja: csak leírta a szabályokat.
Honlapja: www.drszabotibor.hu

« Vissza a tippekhez

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Bánfi Könyvelőiroda logo

Bánfi Könyvelőiroda

Nagyszénás

Bevételét adókra, járulékokra,bírságokra költené? Akkor rossz helyen jár... Bevétele jelentős részét megtartaná? Forduljon hozzánk bizalommal !!

Adószámadó Iroda logo

Adószámadó Iroda

Izsák

www.adoszamado.hu - Alap és emeltszintű szolgáltatásnyújtás!
Az emelt szint a mulasztási bírság átvállalással történő NGM-ben regisztrált adószakértővel ellenőrzött fokozott biztonságú és ellenjegyzett szolgáltatásnyújtás.
Az alapszintű szolgáltatásnyújtás szakképzett, sok /20/ éves gyakorlattal rendelkező mérlegképes könyvelő végzi.
Érdeklődjön, kérjen ajánlatot! adoszamado@gmail.com, http:\\adoszamado.hu

Ráczné Zöld Tünde logo

Ráczné Zöld Tünde

Ostoros

Gyorsan, pontosan, rugalmasan dolgozom! Mindezt nagyfokú precizitással, a háttérben felelősségbiztosítással!
Egyéni vállalkozók, társaságok, nonprofit szervezetek könyvelését, bérszámfejtését, megegyezés alapján adminisztrációját vállalom!

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Egyénivállalkozó