A német cégek elvárják a pénzügyi rugalmasságot beszállítóiktól

2013. Április 10. 09:42

A német cégek egyik fontos elvárása beszállítóikkal szemben a pénzügyi rugalmasság - hangzott el Német Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara Közel a német piac! című konferenciáján, Veszprémben.

Porga Gyula (Fidesz-KDNP), Veszprém polgármestere köszöntőjében elmondta: Veszprém sokat köszönhet a német tulajdonú vállalatoknak, akik hozzájárulnak ahhoz, hogy Veszprém a népességszám tekintetében a négy növekvő magyar város között lehet. A veszprémi mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) számára jó esélyt lát arra, hogy beszállítói lehetnek a térségben (Győrben, Tatabányán, Kecskeméten) található nagy autóipari cégeknek.

Balogh Ilona, az 1993-ban alapított, 900 tagot számláló kamara igazgató-helyettese beszámolt róla: tagságuknak érdekképviseletet biztosítanak Magyarországon és Németországban egyaránt, szolgáltatásokat kínálnak számukra, és segítik a kétoldalú kapcsolatokat.

Elmondta: a veszprémi rendezvény az első állomása egy országos sorozatnak, amellyel céljuk közelebb hozni a német üzleti kultúrát, és megismertetni a magyar vállalkozásokkal, hogy a német autóipari cégeknek milyen követelményeik vannak a beszállítókkal szemben.

Erről Gabriel A. Brennauer, a kamara ügyvezető elnökségi tagja azt mondta: elvárás a tanúsított minőségbiztosítási rendszer, a pénzügyi rugalmasság, az innovációs képesség, a munkatársak képzettsége (nyelvtudás és az export-import ismerete).

A nemzetközi vállalatok és a magyar kkv-k közötti együttműködésnek ugyanis olyan gyenge pontjai vannak, mint a tapasztalt munkaerő, a csekély pénzügyi forrás (tartalék- és hitelhiány), a vezetési tapasztalat hiánya a nemzetközi együttműködésekben - mutatott rá. Az utóbbi nem technológiai kérdés, hanem a megfelelő gondolkodásmód hiánya - jegyezte meg.

Úgy vélte, az együttműködésben komoly tartalékok vannak, a folyamatot a német-magyar kamara Magyarországon workshopokkal, képzésekkel, kapcsolatépítéssel, szakember közvetítéssel, Németországban partner- és telephely-kereséssel, piaci elemzésekkel, vásári szolgáltatásokkal segíti.

A veszprémi rendezvényen a résztvevők választ kaphattak a németországi cégalapítással kapcsolatos kérdéseikre, egyebek között arra, hogy miként lehet ott forrásokhoz jutni, vagy éppen munkát vállalni.

« Vissza a Szakértői jelentésekhez

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

BT-TAX Könyvelőiroda logo

BT-TAX Könyvelőiroda

Gyöngyös

Egyéni vállalkozók, mikró-, kis- és középvállalkozások részére nyújtunk könyvelési és bérszámfejtési szolgáltatásokat.
Mi egy olyan könyvelőiroda vagyunk, akiket bármikor elérsz. Ne aggódj, ha kérdésed merülne fel, hívj fel minket, azonnal felvesszük a telefont. Na jó, 5-ből 4-szer. De néhány percen belül mindenképpen visszahívunk!

Linimel Kft logo

Linimel Kft

Budapest XI. kerület

Felelőség teljes megbízható mínőségi szolgáltatás,határidőre történő könyvelés.Szolgáltatásunkat 14 éve végezük a vállalkozásoknak, munkánkat a pontosság és a korrekt ár jellemzi.

Concre Tax Könyvelőiroda logo

Concre Tax Könyvelőiroda

Tatabánya

A Concre Tax Könyvelőiroda ars poetikája:

"Összejönni – kezdés.
Együtt maradni – haladás.
Együtt is dolgozni – siker.”
Henry Ford

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Egyénivállalkozó