A német cégek elvárják a pénzügyi rugalmasságot beszállítóiktól

2013. Április 10. 09:42

A német cégek egyik fontos elvárása beszállítóikkal szemben a pénzügyi rugalmasság - hangzott el Német Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara Közel a német piac! című konferenciáján, Veszprémben.

Porga Gyula (Fidesz-KDNP), Veszprém polgármestere köszöntőjében elmondta: Veszprém sokat köszönhet a német tulajdonú vállalatoknak, akik hozzájárulnak ahhoz, hogy Veszprém a népességszám tekintetében a négy növekvő magyar város között lehet. A veszprémi mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) számára jó esélyt lát arra, hogy beszállítói lehetnek a térségben (Győrben, Tatabányán, Kecskeméten) található nagy autóipari cégeknek.

Balogh Ilona, az 1993-ban alapított, 900 tagot számláló kamara igazgató-helyettese beszámolt róla: tagságuknak érdekképviseletet biztosítanak Magyarországon és Németországban egyaránt, szolgáltatásokat kínálnak számukra, és segítik a kétoldalú kapcsolatokat.

Elmondta: a veszprémi rendezvény az első állomása egy országos sorozatnak, amellyel céljuk közelebb hozni a német üzleti kultúrát, és megismertetni a magyar vállalkozásokkal, hogy a német autóipari cégeknek milyen követelményeik vannak a beszállítókkal szemben.

Erről Gabriel A. Brennauer, a kamara ügyvezető elnökségi tagja azt mondta: elvárás a tanúsított minőségbiztosítási rendszer, a pénzügyi rugalmasság, az innovációs képesség, a munkatársak képzettsége (nyelvtudás és az export-import ismerete).

A nemzetközi vállalatok és a magyar kkv-k közötti együttműködésnek ugyanis olyan gyenge pontjai vannak, mint a tapasztalt munkaerő, a csekély pénzügyi forrás (tartalék- és hitelhiány), a vezetési tapasztalat hiánya a nemzetközi együttműködésekben - mutatott rá. Az utóbbi nem technológiai kérdés, hanem a megfelelő gondolkodásmód hiánya - jegyezte meg.

Úgy vélte, az együttműködésben komoly tartalékok vannak, a folyamatot a német-magyar kamara Magyarországon workshopokkal, képzésekkel, kapcsolatépítéssel, szakember közvetítéssel, Németországban partner- és telephely-kereséssel, piaci elemzésekkel, vásári szolgáltatásokkal segíti.

A veszprémi rendezvényen a résztvevők választ kaphattak a németországi cégalapítással kapcsolatos kérdéseikre, egyebek között arra, hogy miként lehet ott forrásokhoz jutni, vagy éppen munkát vállalni.

« Vissza a Szakértői jelentésekhez

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Szivárvány Kontó Kfc. logo

Szivárvány Kontó Kfc.

Domoszló

Színvonalas könyvelés korrekt áron!!!

BENOR PLUSZ Számviteli Szolgáltató Kft. logo

BENOR PLUSZ Számviteli Szolgáltató Kft.

Szarvas

Társaságunk munkatársai mindegyike rendelkezik mérlegképes könyvelői szakképesítéssel. Gyors, pontos, segítőkész, megbízható és naprakész ismeretekkel állunk ügyfeleink szolgálatára. Teljes diszkréció jellemzi irodánkat. Szakmai felelősségbiztosítással rendelkezünk.

TAMONKA Könyvelőiroda Kft logo

TAMONKA Könyvelőiroda Kft

Tataháza

Bár a vállalkozások vezetői a könyvelést a szükséges rossznak tartják, azért mi próbát teszünk arra, hogy más megközelítésből lássák munkánkat.
Célunk:
a könyvelési, bérügyviteli feladatok pontos elvégzése,
az ügyfelek információigényeinek gyors és maradéktalan kielégítése,
adótakarékos javaslatokkal a vállalkozások segítése.
Szolgáltatásunkat tudásunk legjavát adva végezzük, szakmai partnereink közreműködésével.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Egyénivállalkozó