Nincs igény beruházási hitelre

2013. Február 22. 09:16

Beruházási hitelre alig van kereslet, a vállalkozások főként a forgóeszköz hiteleket igénylik - derül ki a K&H Bank kis és közepes vállalati (kkv) körben végzett kutatásából. A pénzintézet mindebből arra következtet, hogy a közeljövőben sem várható a kkv szektorban a beruházások számottevő növekedése.

A csütörtökön ismertetett felmérésben a bank egyebek közt azt is vizsgálta, hogyan hatna a kkv-k hitelfelvételi hajlandóságára, ha a jelenlegi piaci ajánlatoknál kedvezőbb feltételekkel jutnának hitelhez a cégek.

Azoknak a cégeknek, amelyek a következő egy évben nem terveznek beruházást, csupán töredéke, 8 százaléka jelezte, hogy kedvező hitelfeltételek esetén biztosan beruházna az idén, és további 10 százalékuk venné fontolóra a fejlesztést - ismertette Németh László, a K&H Bank kkv marketing főosztály vezetője a közleményben.

Valamivel jobb ez az arány azon cégek körében, amelyek egyébként is terveznek valamilyen beruházást. Az idén fejlesztést megvalósítani szándékozó vállalkozások 14 százaléka válaszolta, hogy növelné a beruházásra fordított összeget, vagy más fejlesztésekben is gondolkodna, amennyiben kedvező feltételekkel kapna hitelt.

A bank szakértője szerint a célzott felmérés eredményei alapján elmondható, hogy kevésbé a hitelkínálat az oka annak, hogy a vállalkozások jelenleg nem szándékoznak beruházni. Németh László úgy véli, az okok sokkal inkább abban keresendők, hogy a kkv-k egyelőre a folyamatosan változó szabályozási, adózási és piaci környezethez, az instabil és alacsony szintű belső fizetőképes kereslethez próbálnak alkalmazkodni, és nem terveznek hosszú távra, így több év alatt megvalósítandó projektet sem indítanak el.

« Vissza a Szakértői jelentésekhez

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

V-VALEUR Kft. logo

V-VALEUR Kft.

Budapest III. kerület

A könyvelés és könyvvizsgálat terén nagy gyakorlattal rendelkezünk az alábbi ágazatokban: befektetési alapok, bútoripar, egészségügy ( gyógyszer forgalmazás), élelmiszeripar, építőipari fővállalkozás, kereskedelem ( játék, ékszer, számítástechnikai eszközök), lízing, mezőgazdaság ( erdőgazdaság), PR tevékenység, kommunikáció, számítástechnikai szolgáltatás, takarékszövetkezetek, pénzügyi intézmények, vagyonkezelés zálogházak tevékenysége.
Igény esetén hivatalos szervek: MNB, NAV előtti képviseletet is vállalunk.

Pontos Kontír Bt logo

Pontos Kontír Bt

Demecser

Regisztrált mérlegképes könyvelőként és közgazdászként tapasztalom, hogy a vállalkozások és vállalkozók milyen nehéz helyzetben vannak, ha vállalkozást vezetnek. Közel 30 éves tapasztalattal a hátam mögött ebben segítek teljes körű szolgáltatásaimmal számukra.
Ha szüksége van adózási tanácsra, vállalkozást indítana, vagy beruházást tervez... Segítünk megvalósítani terveit.

VOZÁK GYÖNGYI logo

VOZÁK GYÖNGYI

DOROG

1993 óta foglalkozom vállalkozók és vállalkozások könyvelésével, valamint egyéb adminisztratív szolgáltatásokkal és Bérszámfejtéssel.
Magas színvonalú, korrekt szolgáltatás, vidám fiatalos csapatmunka, ügyfélközpontú kiszolgálás jellemzi irodánkat.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Nyaraljon a spanyol tengerparton