Május 1-ig kell átállni az online kapcsolatra képes gépekre

2013. Február 19. 13:29

A kormányhatározat arra hívja fel a nemzetgazdasági minisztert, hogy rendeletben határozza meg az új pénztárgépek bevezetésének ütemezését úgy, hogy az online adatkapcsolatra képes pénztárgépekre való átállás időpontja: 2013. május 1.

A határozat szerint az elektronikus naplóval nem rendelkező hagyományos pénztárgépeket 2013. június 30-ig lehet használni, addig ezt az állami adóhatóság nem szankcionálná, ez a határidő az elektronikus naplóval rendelkező hagyományos pénztárgépeknél 2013. december 31-e.

2013. július 1-től az elektronikus naplóval rendelkező hagyományos pénztárgépek üzemeltetői elektronikus úton, havonta kötelesek adatot szolgáltatni a pénztárgéppel kibocsátott nyugták, egyszerűsített számlák adatairól - áll a határozatban.

A kormány felhívja a NAV elnökét, hogy kísérje figyelemmel az új pénztárgépekre való átállás folyamatát (különösen a NAV, a gyártók, forgalmazók, szervizek, pénztárgép üzemeltetők felkészülésére tekintettel), és a nemzetgazdasági miniszter útján rendszeresen tájékoztassa a kormányt a felkészülés és az átállás helyzetéről. Az első jelentés időpontja március 1., majd kéthetente 2014. január 15-ig. Arra is felhívják a NAV elnökét, hogy az adóhatóság honlapján közleményben tegye közzé az elektronikus naplóval nem rendelkező, tehát legkésőbb 2013. június 30-ig lecserélendő pénztárgépek engedélyszámát, típusmegnevezését.

« Vissza a Szakértői jelentésekhez

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Könyveljükacéged.hu logo

Könyveljükacéged.hu

Budapest XVII. kerület

Szakmailag kiváló cégeknek segítünk, hogy a megérdemelt anyagi sikereket is elérjék!

Profi-Kont 2007 Kft logo

Profi-Kont 2007 Kft

Érd

Minden cég számára egyre fontosabbá válik a könyvelés és a kapcsolódó adminisztráció magas színvonalú ellátása. A NAV és a többi hatóság ellenőrzései szigorodnak, s ezekért a területekért a cég vezetői és tulajdonosai anyagi, vagy akár büntetőjogi felelősséggel tartoznak. Cégünk szolgáltatásait azok veszik igénybe, akik nem csupán a bizonylatok egyszerű feldolgozását várják el egy könyvelő cégtől, hanem komplex számviteli és pénzügyi megoldásokat igényelnek.

Pados Ferenc logo

Pados Ferenc

Sopron

Könyvelés, adótanácsadás alaptól.végelszámolásig

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Egyénivállalkozó