VM: egyszerűbb hivatali ügyintézés és támogatás-igénylési rendszer

2013. Január 29. 14:35

Jelentősen csökkentette a lakossági ügyintézés adminisztrációs terheit a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM)

A kormany.hu információi szerint a Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Program részeként tavaly elindított egyszerűsítési program keretében többek között könnyebbé vált az őstermelői igazolvány igénylése, a fakivágási eljárások engedélyeztetése, a környezeti hatásvizsgálattal és az egységes környezethasználati engedélyezéssel kapcsolatos ügyintézés.

Emellett a lakosság mindennapi életét segíti például, hogy szabályozták a vízmérők, vízórák cseréjét célzó eljárást. De fontos eredmény ezen e területen, hogy a földhivatal és az ingatlan-nyilvántartás szabályai is egyszerűsödtek és időigényük szintén csökkent.

A VM mindezeken túl több mint 20 mezőgazdasági támogatás igénylését tette egyszerűbbé: könnyebben igényelhetnek támogatást például a baromfitartók, a borászatok, a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és a szárított takarmány-feldolgozók. Az idén újabb, a magyar mezőgazdaságot segítő intézkedések lépnek életbe, például egyszerűbben lehet majd támogatást igényelni a szőlőültetvények megújításához a következő években - közli a kormany.hu.

A VM 2012 nyarán kezdte mag az egyszerűsítési terv végrehajtásához szükséges átszervezéseket a saját és háttérintézményei szervezetein belül. Ennek eredményeképpen több területen vezették be az elektronikus ügyintézést, miközben az ügyfél-azonosítás és az ügyfélnyilvántartás rendszere egyszerűbbé vált, valamint az egy-egy eljárásban benyújtandó dokumentumok száma is csökkent.

« Vissza a Szakértői jelentésekhez

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

ETALON KÖNYVELŐIRODA logo

ETALON KÖNYVELŐIRODA

BUDAPEST XIV. kerület

Az adótörvényeket nem én hozom, de én tudom hogyan fizess KEVESEBBET

Egyenleg 94 Bt logo

Egyenleg 94 Bt

Miskolc

Cégünk 1994 óta foglalkozik vállalkozások könyvelésével, melynek jellemzője a pontos, megbízható. NAPRAKÉSZ könyvelés. Cégünk munkatársa Gazdasági Főiskolai képesítéssel is rendelkezik, melyet számviteli szakértő szakon végzett. Szakmai felelősségbiztosítással rendelkezünk, ezért a bizonyíthatóan általunk elkövetett hibákért anyagi felelősséget is vállalunk. vállaljuk továbbá a NAV, OEP, előtti képviseletet. Szerződésben állunk jogi szakemberekkel, akik vállalják cégek alapítását.

PONDERA TeAm Kft logo

PONDERA TeAm Kft

Gödöllő

Könyvelő irodánk Bt-k, Kft-k, Rt-k számára végez könyvviteli szolgáltatást, adó-,és üzletviteli tanácsadást.
Precíz, megbízható szakmai munkával, naprakész ismeretekkel, rugalmas kommunikációval (e-mail, telefon, skype, személyes tárgyalás) igyekszünk ügyfeleinket kiszolgálni. Vállaljuk angol anyanyelvű vagy a kommunikációban angol nyelvet használó vállalkozások kiszolgálását is.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Nyaraljon a spanyol tengerparton