VM: egyszerűbb hivatali ügyintézés és támogatás-igénylési rendszer

2013. Január 29. 14:35

Jelentősen csökkentette a lakossági ügyintézés adminisztrációs terheit a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM)

A kormany.hu információi szerint a Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Program részeként tavaly elindított egyszerűsítési program keretében többek között könnyebbé vált az őstermelői igazolvány igénylése, a fakivágási eljárások engedélyeztetése, a környezeti hatásvizsgálattal és az egységes környezethasználati engedélyezéssel kapcsolatos ügyintézés.

Emellett a lakosság mindennapi életét segíti például, hogy szabályozták a vízmérők, vízórák cseréjét célzó eljárást. De fontos eredmény ezen e területen, hogy a földhivatal és az ingatlan-nyilvántartás szabályai is egyszerűsödtek és időigényük szintén csökkent.

A VM mindezeken túl több mint 20 mezőgazdasági támogatás igénylését tette egyszerűbbé: könnyebben igényelhetnek támogatást például a baromfitartók, a borászatok, a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és a szárított takarmány-feldolgozók. Az idén újabb, a magyar mezőgazdaságot segítő intézkedések lépnek életbe, például egyszerűbben lehet majd támogatást igényelni a szőlőültetvények megújításához a következő években - közli a kormany.hu.

A VM 2012 nyarán kezdte mag az egyszerűsítési terv végrehajtásához szükséges átszervezéseket a saját és háttérintézményei szervezetein belül. Ennek eredményeképpen több területen vezették be az elektronikus ügyintézést, miközben az ügyfél-azonosítás és az ügyfélnyilvántartás rendszere egyszerűbbé vált, valamint az egy-egy eljárásban benyújtandó dokumentumok száma is csökkent.

« Vissza a Szakértői jelentésekhez

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Németh Anita logo

Németh Anita

Budapest XIII. kerület

Közel 10 éves tapasztalattal rendelkezem. Regisztrált mérlegképes könyvelőként, adótanácsadói képesítésem folyamatban van.
Célom, hogy a könyvelés és bevallások beadásán túl, a jogszabályok betartása mellett segítsem Ügyfeleimet gazdaságos működésük kialakításában.
Továbbá, hogy cégüket biztonságban tudják, és együttműködésünk hosszú távú legyen.

Profi-Kont 2007 Kft logo

Profi-Kont 2007 Kft

Érd

Minden cég számára egyre fontosabbá válik a könyvelés és a kapcsolódó adminisztráció magas színvonalú ellátása. A NAV és a többi hatóság ellenőrzései szigorodnak, s ezekért a területekért a cég vezetői és tulajdonosai anyagi, vagy akár büntetőjogi felelősséggel tartoznak. Cégünk szolgáltatásait azok veszik igénybe, akik nem csupán a bizonylatok egyszerű feldolgozását várják el egy könyvelő cégtől, hanem komplex számviteli és pénzügyi megoldásokat igényelnek.

Vörösné Mayer Éva Mária logo

Vörösné Mayer Éva Mária

Székesfehérvár

Bt-k, Kft-k teljeskörű könyvelése, bérszámfejtés bevallások elkészítése,
Bevallások készítése SZJA magánszemélyek részére is.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Nyaraljon a spanyol tengerparton