A mobil eszközökre támaszkodik a szórakoztató elektronikai ipar

2013. Január 08. 10:17

Mostantól a táblaszámítógépek és okostelefonok iránti növekvő piaci kereslet adja a szórakoztató elektronikai ipar motorját - állapítja meg a GfK és a CEA a kedden megnyíló Las Vegas-i CES elektronikai vásár alkalmából közzétett prognózisa.

A növekedés motorját hosszú időn keresztül a laptévék iránti kereslet adta, ezt a szerepet azonban a 3D tévétechnológia terjedése ellenére is az utóbbi időkben a mobil készülékek vették át. A teljes piaci forgalomnak az idén már legalább ötven százalékát adják majd a mobil készülékek: a táblaszámítógépek, az okostelefonok és a mobil személyi számítógépek.

A szórakoztató elektronikai termékek világpiaci forgalma emellett a fejlődő régiók, ezen belül is elsősorban Kína és India növekvő keresletére támaszkodik majd.

A tanulmány az idén mintegy 4 százalékos forgalomnövekedést vetít előre a 2012-es egyszázalékos csökkenés után. Ezen belül a fejlődő régiók forgalma az idén 9 százalékkal emelkedik a tavalyi 3 százalék után, a fejlett régióké pedig 1 százalékkal nő a tavalyi 4 százalékos csökkenés után.

A teljes szórakoztató elektronikai termékforgalomnak az idén 56 százalékát adják majd a fejlett régiók a tavalyi 57 százalék után és 44 százalékát a fejlődő régiók a tavalyi 43 százalék után. A világ fejlett régióiban a 2009-eshez képest az idén 10 százalékkal, a fejlődő régiókban pedig 57 százalékkal emelkednek majd az értékesítések.

Az okostelefonok értékesítésében a fejlődő piacok veszik át a vezetést a fejlett piacoktól a viszonylag alacsonyabb árfekvésű készülékek terjedésének köszönhetően. Míg 2011-ben a világpiaci okostelefon-eladások 54 százaléka a fejlett régiókra és 46 százaléka a fejlődő régiókra esett, addig az idén az arány 58-42 százalékra módosul a fejlődő régiók javára - jelzi a Las Vegas-i CES (Consumer Elelctronic Show) nemzetközi szórakoztató elektronikai vásár szervezője, az amerikai CEA (Consumer Electronics Association) piackutató érdekeltsége, a CE MarketMetrics és a GfK (Gesellschaft für Konsumforschung) piackutató intézet prognózisa.

« Vissza a Szakértői jelentésekhez

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Topcount Számviteli és Ügyviteli Szolgáltató Kft. logo

Topcount Számviteli és Ügyviteli Szolgáltató Kft.

Szeged

Cégünk, a Topcount Számviteli és Ügyviteli Szolgáltató Kft. (adószám: 23163197-2-06), családi vállalkozásban működik. Profilunk közé tartozik termelő üzemek, szolgáltatók, nonprofit szervezetek, egyéni vállalkozók könyvelése, egyedi informatikai rendszerekkel történő kiszolgálása. Nagy gyakorlattal rendelkezünk betéti társaságok, korlátolt felelősségű társaságok, egyéni vállalkozók, adószámos magánszemélyek, nonprofit társaságok számviteli szolgáltatása területén.

Ideal Balance Kft. logo

Ideal Balance Kft.

Kápolnásnyék

Ha nem csak egy könyvelőt, hanem PARTNERT keresel vállalkozásodhoz!

Tax & Money Könyvelőiroda logo

Tax & Money Könyvelőiroda

Csongrád

Teljes körű könyvviteli szolgáltatás, személyes konzultáció, és tanácsadás megbízónk székhelyén is.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: cegmenedzseles.hu