Esettanulmány az internetes csalásról

2012. November 27. 16:15

Huszonötmillió dollár kárt okozott egy internetes csalásokra szakosodott román bűnszövetkezet, amelyet kedden számoltak fel a hatóságok.

A román szervezettbűnözés-ellenes ügyészség közlése szerint a bandának tizenhat tagja volt, akik mintegy félmillió bankkártya adatait szerezték meg törvénytelenül, és hamis bankkártyákkal kereskedtek.

A román hatóságok kedden harminchat házkutatást tartottak Bukarestben és Románia több nagyvárosában, így Brassóban, Galacon és Temesváron, valamint Vrancea és Ilfov megyében.

A gyanúsítottak informatikai szolgáltatásokat nyújtó cégeket alapítottak, amelyeknek fő tevékenysége más kereskedelmi társaságok informatikai rendszerének és infrastruktúrájának a karbantartása volt. Az ügyészség szerint a banda tagjai így ismert külföldi olajcégek és élelmiszerüzletek rendszeréhez fértek hozzá, és megszerezték ez utóbbiak ügyfeleinek bankkártyaadatait.

A bűnszövetkezet tagjai ezeket az adatokat arra használták, hogy hamis bankkártyákkal kereskedjenek, de a bankkártya-tulajdonosok pénzéhez is hozzáfértek.

Például 2011 decembere és 2012 októbere között egy internetes bolt révén 68 ezer hamis kártyát adtak el, és 272 ezer dollár haszonra tettek szert ezáltal. Az ügyészség szerint félmillió bankkártyát használtak fel törvénytelenül, a kár értéke meghaladja a 25 millió dollárt.

A román média információi szerint a bűnszövetkezet leleplezésében az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda, az FBI és a brit titkosszolgálat is részt vett.

« Vissza a Szakértői jelentésekhez

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

TAMONKA Könyvelőiroda Kft logo

TAMONKA Könyvelőiroda Kft

Tataháza

Bár a vállalkozások vezetői a könyvelést a szükséges rossznak tartják, azért mi próbát teszünk arra, hogy más megközelítésből lássák munkánkat.
Célunk:
a könyvelési, bérügyviteli feladatok pontos elvégzése,
az ügyfelek információigényeinek gyors és maradéktalan kielégítése,
adótakarékos javaslatokkal a vállalkozások segítése.
Szolgáltatásunkat tudásunk legjavát adva végezzük, szakmai partnereink közreműködésével.

Torma Andrea E.V. logo

Torma Andrea E.V.

Kiskunhalas

Könyvelés

Kép-Tan Könyvelőiroda logo

Kép-Tan Könyvelőiroda

Budapest VI. kerület

Célunk, hogy ügyfeleink adminisztrációjának lehető legnagyobb részét elvégezve segítsük céljai elérésében, így a lehető legtöbb idejük marad saját szakmájuk művelésére. Nálunk a munka nem "futószalag"-szerű, hanem maximális figyelemmel, nem mellékesen a lehető legnagyobb körültekintéssel, probléma-megoldó készséggel fordulunk ügyfelünk felé.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: cegmenedzseles.hu