Emelkedett a súlyos munkahelyi balesetek száma

2012. November 08. 12:14

Országosan és Csongrád megyében is nőtt a súlyos sérüléssel járó munkahelyi balesetek száma, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal ezért ellenőrzés-sorozatot indított - közölte Majláth Mihály, a Csongrád Megyei Kormányhivatal munkavédelmi igazgató-helyettese csütörtökön Hódmezővásárhelyen.

A szakember az ASA Építőipari Kft. telephelyén végzett munkavédelmi ellenőrzést követően elmondta: 2012-ben megfordulni látszik a korábbi kedvező, csökkenő trend, és emelkedik a súlyos, esetenként halállal járó munkahelyi balesetek száma. Az idén az építőiparban és a mezőgazdaságban nyolcan-nyolcan vesztették életüket munka közben, Csongrád megyében pedig két halálos és egy életveszélyes sérüléssel járó baleset történt.

Az elindított ellenőrzés-sorozat elsődleges célja nem a szabályok betartásának hatósági eszközökkel történő kényszerítése, hanem, hogy szemléletváltást elérve, partneri viszony alakuljon ki a munkáltatók és a felügyelet között - mondta az igazgató-helyettes.

Majláth Mihály szerint erre jó példa az ASA Építőipari Kft., ahol az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet fordítanak a munkavédelemre, az alkalmazottak képzésére.

Földi Tamás, a belga tulajdonú, elsősorban bevásárlóközpontok és üzemcsarnokok építése során használt, előfeszített vasbeton szerkezeteket gyártó vállalkozás ügyvezető igazgatója szerint a munkahelyi balesetek megelőzéséhez három feltétel szükséges: a vezetők elkötelezettsége, az alkalmazottak oktatása és anyagi forrás. Az igazgató elmondta, hogy a 195 főt foglalkoztató, az idén várhatóan 4,5 milliárd forintos forgalmat elérő cég évente több millió forintot költ személyes védőeszközökre és figyelmeztető táblák kihelyezésére.

« Vissza a Szakértői jelentésekhez

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Tax & Money Könyvelőiroda logo

Tax & Money Könyvelőiroda

Csongrád

Teljes körű könyvviteli szolgáltatás, személyes konzultáció, és tanácsadás megbízónk székhelyén is.

BENOR PLUSZ Számviteli Szolgáltató Kft. logo

BENOR PLUSZ Számviteli Szolgáltató Kft.

Szarvas

Társaságunk munkatársai mindegyike rendelkezik mérlegképes könyvelői szakképesítéssel. Gyors, pontos, segítőkész, megbízható és naprakész ismeretekkel állunk ügyfeleink szolgálatára. Teljes diszkréció jellemzi irodánkat. Szakmai felelősségbiztosítással rendelkezünk.

Tóthné Polyánszky Éva Irén ev. logo

Tóthné Polyánszky Éva Irén ev.

Debrecen

2008-tól mint egyéni vállalkozó is dolgozom. Mérlegképes könyvelő Adótanácsadó és közgazdász vagyok. .Teljes körű könyvviteli szolgáltatás, beszámoló, szabályzatok készítése. Bérszámfejtés, bevallások készítése. Igény esetén gazdasági elemzés, kontrolling. Pályázatírás, pályázati monitoring.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Nyaraljon a spanyol tengerparton