Mobil eszközökre költözik át az internethasználat

2012. Október 30. 11:00

A felhasználók személyi számítógépekről egyre inkább mobil eszközökre "költöztetik át" az internethasználatot - hangsúlyozza az International Data Corporation (IDC) informatikai piackutató vállalat legújabb "Worldwide New Media Market Model" tanulmánya.

A kialakulóban lévő trend éllovasát az Egyesült Államokat Európa és Japán mintegy kétéves lemaradással követi. Az Egyesült Államokban az internetre személyi számítógéppel csatlakozó felhasználók száma a 2012-es 240 millióról 2016-ra 225 millióra csökken, miközben a mobil készülékről internetezők száma 174 millióról 265 millióra emelkedik. A mobil készülékről internetezők száma 2015-ben haladja meg majd első alkalommal a személyi számítógéppel internetre csatlakozó felhasználók számát az Egyesült Államokban.

"A fogyasztói társadalomban a mobil internet használat kezdi visszaszorítani a személyi számítógépes internet használatot és ebben az Egyesült Államok jár az élen" - mondta Karsten Weide, az IDC média- és szórakoztatóipari kutatási programvezetője. Rámutatott, hogy a személyi számítógépeket elsősorban azért hagyja maga mögött a fogyasztói társadalom, mert az soha nem volt igazán "fogyasztási cikk". A legtöbben csak azért használták, mert "nem volt jobb". Mostanra viszont, a személyi számítógépeknél sokkal inkább "felhasználóbarát" mobil eszközök, a táblagépek és az okostelefonok terjedésével már van.

A mobil eszközökre történő "átköltözés" alapjaiban változtatja meg az internet használatot is.

A közösségi oldalak használata a 2012-es 66 százalékról 2016-ra 52 százalékra csökken. A mobil hirdetési piac forgalma a 2011-es 6 milliárd dollárnak közel ötszöröse lehet 2016-ra és a mobil eszközökön bonyolított internetes vásárlások forgalma is hatszorosára, 223 milliárd dollárra emelkedhet 2011-től 2016-ig.
http://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prUS23756512

« Vissza a Szakértői jelentésekhez

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Ideal Balance Kft. logo

Ideal Balance Kft.

Kápolnásnyék

Ha nem csak egy könyvelőt, hanem PARTNERT keresel vállalkozásodhoz!

Anma Conto Kft. logo

Anma Conto Kft.

Budapest III. kerület

Szeretném figyelmébe ajánlani cégünk szolgáltatásait. Célunk, hogy magas színvonalú szolgáltatással segítsük ügyfeleinket az üzleti sikereik eléréséhez. Ügyfeleink részére teljes körű könyveléssel, bérszámfejtéssel, adótanácsadással állunk rendelkezésre. Ügyfélközpontú szemléletünknek köszönhetően, a folyamatos és időszerű tájékoztatással, figyelemfelhívással, megoldási javaslattal, folyamatos kapcsolattartással, adózási tanácsokkal járulunk hozzá, hogy az Ön üzlete virágzó és sikeres legyen.

Tóth Tiborné logo

Tóth Tiborné

Budapest XVIII. kerület

Magas minőségi szinten nyújtott adózási, munkaügyi, tb, bérszámfejtésen túl
a könyvelt cégek tulajdonosai, alkalmazottai részére ingyenes szja bevallás elkészítését is vállaljuk.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: cegmenedzseles.hu