A mobiltechnológia terjedése elősegíti a gazdasági növekedést

2012. Július 19. 11:24

A mobil távközlés rohamos terjedése áldásos hatással van a világgazdasági növekedésre - állapítja meg a Világbank az információs és távközlési technológia (ICT) gazdasági fejlődést támogató szerepéről készített új, harmadik tanulmánya.

Az "Information and Communications for Development 2012: Maximizing Mobile" című tanulmányban Rachel Kyte, a Világbank fenntartható fejlődési ügyekért felelős elnöke megállapítja, hogy "a mobilkommunikáció támogatja a társadalmi és gazdasági előmenetelt az egészségügyi információkhoz való hozzáféréstől kezdve egészen a fizetések bonyolításáig, amellett, hogy hozzájárul a munkahelyek teremtéséhez is és elősegíti a polgárok részvételét a demokratikus döntéshozatali folyamatban".

A tanulmány kimutatása szerint a világ lakosságának már háromnegyede számára elérhető a mobiltelefon, ami új fejezetet nyitott a mobilkommunikáció fejlődése előtt. A lényeg már nem az expanzióban, hanem az eszközök felhasználási módjában rejlik.

A mobil előfizetések száma a 2000-es kevesebb mint egymilliárdról mostanra már több mint 6 milliárdra emelkedett és ezen belül közel 5 milliárdot tesz ki a fejlődő térségek előfizetői bázisa. A többszörös előfizetés már nem számít kivételnek, ami arra utal, hogy az előfizetők száma hamarosan meg is haladhatja a Föld lakosságának a számát.

A mobiltelefon használati értékét növelő alkalmazásokból (apps) 2011-ben összesen több mint 30 milliárdot töltöttek le világszerte. A Világbank tanulmánya szerint a trend lehetőséget nyit a fejlődő térségekben a lakosság, a vállalkozások és a kormányok előtt saját, helyi érdekeltségű mobiltelefon alkalmazásaik kifejlesztésére, hogy jobban kiaknázhassák a mobil távközlési eszközökben rejlő fejlődést támogató lehetőségeket.

Tim Kelly, a Világbank ICT politikai szakértője, a tanulmány társszerzője szerint "az elrugaszkodási ponton van a mobilforradalom: az eszközök egyre olcsóbbak és egyre nagyobb kapacitással bírnak, miközben a hálózati sávszélesség 18 havi ütemben duplázódik meg és terjed lefedettsége a félreeső térségek felé".

« Vissza a Szakértői jelentésekhez

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

KL CONSULTING KFT. logo

KL CONSULTING KFT.

Nyíregyháza

Célunk, hogy Partnereink számára olyan szolgáltatásokat nyújtsunk, amelyek hozzájárulnak vállalkozásuk, szervezetük hatékony működéséhez, eredményes gazdálkodásához, takarékos adózásához, valamint a hatóságok és a gazdasági élet más szereplői által történő pozitív megítéléséhez. Ha vállalkozásának információra, biztonságra, vezetési tanácsra van szüksége, jó helyre jött.

Gitta Irodája - Botosné Kárász Brigitta logo

Gitta Irodája - Botosné Kárász Brigitta

Székesfehérvár

Könyvelés és irodai ügyintézés egy helyen kezdő vállalkozások részére is, online formában is, amelynek segítségével több időt fordíthat vállalkozása fejlesztésére.

Vinkontur Kft logo

Vinkontur Kft

Sárospatak

Célunk: Ügyfeleink felé a bizalom, egyénre szabott pénzügyi tanácsadás és az országos mobilitás.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: cegmenedzseles.hu