Az alkalmazottak ötleteivel spórolnak német nagyvállalatok

2012. Július 17. 14:16

Százmillió eurós nagyságrendben érnek el megtakarítást német óriáscégek az alkalmazottaktól származó ötletek megvalósításával.

A Handelsblatt című üzleti lap 2012. július 17-i beszámolója szerint a Continental autóipari beszállítónál 2011-ben 120 millió euróval csökkentették a költségeket a dolgozók innovációi révén. Világszerte 126 telephelyen összesen 310 ezer ötletet próbáltak ki. Leginkább a dél-koreai és a spanyolországi Continental-alkalmazottak bizonyultak kreatívnak - mondta Elke Strathmann, a cég személyzeti vezetője.

Az ötletmenedzsment módszerét alkalmazzák egyebek között a Boschnál, a Daimlernél, a BMW-nél és a Volkswagennél is. Az utóbbinál 2012 első félévében 60 millió eurót takarítottak meg, 2011-ben pedig 100 millióval csökkentették a költségeket a beérkezett 32.600 javaslat alapján.

A BMW-nél tavaly minden korábbinál többet, 77,9 milliót spóroltak az alkalmazottak ötleteivel, a Daimlernél pedig 68 millió eurót, további 17 millió euró megtakarítást pedig szétosztottak a munkatársak között. A Boschnál 2011-ben 47 millió megtakarítást hozott a dolgozói leleményesség, az ötleteket összesen 9 millió euróval jutalmazták.

« Vissza a Szakértői jelentésekhez

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Countplus Kft logo

Countplus Kft

Budapest XIV. kerület

A könyvelés adószakértés nélkül csak a hatóságok kiszolgálója!

Társaságunk összes munkatársa mérlegképes könyvelői végzettséggel rendelkezik, de ez a mai gazdasági és adójogi helyzetben kevés!

Vörösné Mayer Éva Mária logo

Vörösné Mayer Éva Mária

Székesfehérvár

Bt-k, Kft-k teljeskörű könyvelése, bérszámfejtés bevallások elkészítése,
Bevallások készítése SZJA magánszemélyek részére is.

Hegyi Könyvelő Iroda logo

Hegyi Könyvelő Iroda

Tóalmás

Az embernek szüksége van egy jó könyvelőre!

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: cegmenedzseles.hu