Az egész országra kiterjeszti a civil autós ellenőrzést a rendőrség

2020. Január 08. 10:29

Az egész országra kiterjeszti a tavaly decemberben Budapesten elindított civil autós ellenőrzési rendszert a rendőrség - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) balesetmegelőzési osztályának vezetője kedden az M1 aktuális csatornán.

Berzai Zsolt alezredes az új ellenőrzési mód kiterjesztését azzal magyarázta, hogy a gépjárműsofőrök kerülik a kihágásokat ha rendőrautót látnak, így civil autókban ülve jobban kiszűrhetők a szabálytalankodók.

Emlékeztetett: csak a decemberi civil autós ellenőrzések során 240 esetben intézkedtek a rendőrök a fővárosban.
A gyakori problémák között említette, hogy az autósok szabálytalanul veszik igénybe a buszsávot, áthajtanak a piros jelzésen, megszegik a kötelező haladási irányt, és ha az autópályán a forgalom feltorlódik, előszeretettel közlekednek a leállósávban.

Magyarországon nem az a probléma, hogy az autósok nem ismerik a közlekedési szabályokat, hanem a közlekedési morál, a közlekedés többi résztvevőjének tiszteletben tartása, egyenrangúként való elfogadása a gond, legyen az kerékpáros vagy gyalogos - hangsúlyozta, megjegyezve, hogy ezen változtatni kellene, mert ahol nincs közlekedési kultúra, ott közlekedési biztonságról sem lehet beszélni.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Hajnakopitax Kft logo

Hajnakopitax Kft

Miskolc

Miskolcon!

Romsics és Társa Bt logo

Romsics és Társa Bt

Tokod

Profi és vállalkozásorientált, megbízható munka.

NYLSOFT Informatikai Bt. logo

NYLSOFT Informatikai Bt.

Budapest XIII. kerület

Cégünk vállalja vállalkozása teljes körű könyvelését, bérszámfejtését, statisztikáinak, bevallásainak elkészítését és adatszolgáltatási kötelezettségeinek elküldését, képviseletének ellátását a NAV előtt. Elkészítjük éves - vagy igény szerint évközi - megfelelő beszámolóját és szabályzatait. A kapott információk, bizonylatok alapján gazdálkodásában tanácsokkal segítünk.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: cegmenedzseles.hu