Ernyőmegállapodás segíti a magyarországi startupok globális terjeszkedését

2020. Január 06. 08:59

Ernyőmegállapodás segíti a magyarországi startupok nemzetközi piacra lépését, az együttműködésben a felek vállalták, hogy az induló innovatív vállalkozásokat képzésekkel, üzleti túrákkal és piacra lépési programokkal készítik fel a globális terjeszkedésre - olvasható a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA) és a Startup Campus közös közleményében, amit csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

A megállapodást a Külgazdasági- és Külügyminisztérium (KKM) háttérintézményeként működő HEPA, a Hello Tomorrow, a Hiventures, az MVM-Smart Future Lab, a Startup Campus, a Tungsram és a Valor Hungariae írta alá.

Ez az ernyőmegállapodás a HEPA és a Startup Campus közös nemzetközi piacra lépési programjának, a Startup Campus Hungarynek a kibővítésére szolgál.

A szeptemberben indult program Magyarországon edukációs képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára, külföldön pedig komplex piacra lépési szolgáltatásokat nyújt a külterjeszkedésre érett, növekedési fázisban levő cégeknek a Startup Campus berlini és londoni irodáján keresztül.

A közlemény idézte Kovács Zsoltot, a Startup Campus ügyvezető igazgatóját, aki kifejtette, a programban ősszel több mint 50 vállalkozást segítettek oktatási-képzési programokkal. A világ olyan jelentős innovációs csomópontjaiban nyílt lehetőségük megméretni magukat a cégeknek, mint London, Berlin, Délkelet-Ázsia vagy Izrael.

Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója hozzátette, az innováció exportja kiemelt feladatuk, ehhez pedig elengedhetetlen a magyarországi kis- és közepes vállalkozások (kkv) célzott fejlesztése, és felkészítése a különböző külpiaci elvárásokra.

A HEPA célja, hogy professzionális szolgáltatásokkal segítse a magyar vállalkozások külföldi piacra lépését. A nemzetközi kereskedelmi kapcsolatok kialakítását piackutatással, üzleti tanácsadással és export fókuszú képzésekkel támogatja. Ügyfelei számára piac-specifikus információk mellett a sikeres üzletkötéshez szükséges interkulturális ismereteket is nyújt, valamint segíti a külpiaci lehetőségek feltárásában, a nemzetközileg versenyképesnek ítélt, magyar cégek, termékek és szolgáltatások felkutatásában, fejlesztésében és támogatásában.

A Startup Campus egy globális program innovatív vállalkozások számára, az ötletfázistól a piacra lépésig. A Startup Campus Hungary célja, hogy a magyarországi innovatív technológiai vállalkozásokat támogassa a nemzetközi piacra lépésben; oktatási, képzési és mentorálási tevékenységén keresztül.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Pados Ferenc logo

Pados Ferenc

Sopron

Könyvelés, adótanácsadás alaptól.végelszámolásig

Kollár Gáborné logo

Kollár Gáborné

Tápiószentmárton

Regisztrált mérlegképes könyvelőként, 2000 óta egyéni vállalkozás keretei között végzem a könyvviteli szolgáltatást.
Irodámban egyéni és társas vállalkozások, mezőgazdasági őstermelők és családi gazdaságok teljes körű könyvelési, adóbevallási és adatszolgáltatási feladatait végezzük.
Igény szerint az iratok feldolgozása és a személyes konzultáció történhet a megbízó székhelyén is.
Kérésre a könyvelési anyagot is a vállalkozás székhelyén vesszük át.
Szakmai felelősségbiztosítással rendelkezem.

Adószámadó Iroda logo

Adószámadó Iroda

Izsák

www.adoszamado.hu - Alap és emeltszintű szolgáltatásnyújtás!
Az emelt szint a mulasztási bírság átvállalással történő NGM-ben regisztrált adószakértővel ellenőrzött fokozott biztonságú és ellenjegyzett szolgáltatásnyújtás.
Az alapszintű szolgáltatásnyújtás szakképzett, sok /20/ éves gyakorlattal rendelkező mérlegképes könyvelő végzi.
Érdeklődjön, kérjen ajánlatot! adoszamado@gmail.com, http:\\adoszamado.hu

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: cegmenedzseles.hu