Opten: egyre kevesebb a temetkezési vállalkozás

2019. November 06. 10:37

Az utóbbi 4 évben folyamatosan csökken a temetkezéssel foglalkozó társas vállalkozások száma.

A céginformációs szolgáltató adatai szerint 2016-ban még 497 cég foglalkozott temetkezéssel, idén viszont csak 463. Tavaly már az árbevételük is mérséklődött, 23,6 milliárd forintra esett vissza a 2017-es 24,2 milliárd forintról. Munkavállalóik száma ugyanakkor alig változott, 2680-ról 2667-re csökkent négy év alatt, idén ráadásul 51 fővel többet foglalkoztatnak, mint tavaly.

Az Opten örvendetesnek nevezi, hogy 2017 óta jóval kevesebb a felszámolási eljárás és kényszertörlés, de - tették hozzá - a viszonylag sok végrehajtás gondokat jelez a fizetési fegyelemben. A 10 százalék alatti éves fluktuációs index ugyanakkor arra utal, hogy a temetkezési vállalkozások kevésbé cserélődnek, mint más cégek.

A közlemény a temetkezési vállalkozások csökkenését a kegyeleti szokások változásával magyarázza. A koporsós temetések visszaszorulásával egyre terjed a hamvasztás, illetve a hamvak szórásos és otthoni elhelyezése, vagyis az olcsóbb szolgáltatások iránt nő a kereslet.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Diablo Consulting Kft logo

Diablo Consulting Kft

Budapest XVII. kerület

Alkalmazz jó könyvelőt! Már hallom is, amint sokan rávágják, inkább élelemre vagy ruhára költenék ezt a pénzt. Ezzel a gondolkodással az a baj, hogy nem oldod meg anyagi gondjaidat, és nem leszel gazdagabb. Ahogy apám mondta: fel kell mérni, mi a jó és rossz adósság, jó és rossz bevétel, jó és rossz kiadás. Ha jó könyvelőt alkalmazunk, az jó költségnek számít, mert gazdagít, könnyebbé teszi az életünket és a jobb jövőt készít elő számunkra.” Robert T.Kiyosaki

Neumanné Érsek Szilvia logo

Neumanné Érsek Szilvia

Székesfehérvár

Egyéni vállalkozók, cégek, társasházak könyvelését vállalom

Boglári Teréz logo

Boglári Teréz

Győr

20 éve egyéni vállalkozóként végzek könyvelést, adótanácsadást.
Munkámat pontosan, precizen végzem.
Ismerem a könyvelés szépségeit, tudásomat szívesen osztom meg másokkal.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Nyaraljon a spanyol tengerparton