Négyszáz magyar és szlovák cég vett részt a vállalkozás-ösztönző projektben

2019. Október 24. 09:43

Négyszáz magyar és szlovák cég vett részt a HEPA "CORD" elnevezésű vállalkozás-ösztönző projektjében, amely a magyar-szlovák határon átívelő együttműködéseket ösztönözte.

Az október végén záruló CORD, azaz Crossing the Bridges with the help of Ambassadors projekt azzal a céllal indult tavaly márciusban, hogy a magyar-szlovák határ menti startupokat, potenciális vállalkozókat - különös tekintettel a női vállalkozókra - és a kkv-kat ösztönözze a határokon átnyúló együttműködésre, üzleti kapcsolatok kialakítására.

Az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország együttműködési program keretében megvalósuló projekthez 400 hazai és szlovák cég csatlakozott, amelyek képzéseken, előadásokon, illetve B2B üzleti rendezvényeken vehettek részt az elmúlt másfél évben.

A 340 ezer eurós keretösszegű projekt részeként a határ menti régióban elérhető közfinanszírozott szervezetekről - melyek kkv-kat, startupokat és női vállalkozókat támogatnak - és az általuk nyújtott szolgáltatásokról készítettek felmérést, majd megvizsgálták a célcsoport üzletfejlesztési szolgáltatások iránti igényeit és hiányosságait.

A felmérés alapján olyan felületeket hoztak létre, amelyek a vállalkozások tájékozódását segítik: egyebek közt kiadvány, videósorozat és honlap is készült, amelyek összegyűjtik a Magyarországon és Szlovákiában található, üzletfejlesztési szolgáltatásokat nyújtó szervezeteket és intézményeket, egyúttal segítséget nyújtanak a két országban céget alapító vállalkozóknak.

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség öt szervezettel: magyar részről a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával, illetve a Magyar Női Unióval, valamint szlovák oldalon a Slovak Business Agency-vel, a Komáromi Regionális Tanácsadó és Információs Központtal és az Oktatók és Karrier Tanácsadók Szövetségével indította el a CORD projektet.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Orient könyvelő Iroda logo

Orient könyvelő Iroda

Eger

Jó könyvelő hasznos társ a vállalkozásban !!!

Támasz Adó Kft logo

Támasz Adó Kft

Budapest VI. kerület

Kis- és középvállalkozások részére vállalunk bérszámfejtést, könyvelést, adóbevallások elkészítését, mérlegbeszámoló összeállítását, Adóellenőrzések során hatóságok előtti képviseletet. Külön felkérésre vállalkozásvezetési tanácsadást. Induló vállalkozások részére tanácsadást, hogy a tevékenységüknek és feltételeiknek legmegfelelőbb vállalkozási formát tudják kiválasztani. Cégalapításához társügyvédi irodával rendelkezünk. Célunk, hogy mindenki elégedett ügyféllé váljon.

Concre Tax Könyvelőiroda logo

Concre Tax Könyvelőiroda

Tatabánya

A Concre Tax Könyvelőiroda ars poetikája:

"Összejönni – kezdés.
Együtt maradni – haladás.
Együtt is dolgozni – siker.”
Henry Ford

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Egyénivállalkozó