NAK: elkezdődött az egységes kérelmek adategyeztetése

2019. Október 18. 09:37

A Magyar Államkincstár (MÁK) október 14-én megkezdte a területalapú egységes kérelmek adategyeztetését, az erről szóló végzést több mint hétezer gazdálkodónak  küldik majd el.

A kamara és a MÁK együttműködésének, illetve az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően az adategyeztetésben érintettek száma idén kevesebb mint harmada a 2016-ban megkeresett 27 ezernek.

A NAK szerint az egységes kérelmek beadásához érdemes igénybe venni a kamarai falugazdászok, szaktanácsadók ingyenes segítségét, ugyanis a kamarai közreműködéssel beadott kérelmeknek megközelítőleg csak a 3 százalékánál van szükség adategyeztetésre, míg az egyénileg benyújtott kérelmeknél ez a szám meghaladja a 7 százalékot.

A közlemény szerint, ha a gazdálkodó az idei egységes kérelmének beadásához kamarai meghatalmazott segítségét kérte, akkor a kamarai falugazdászok, szaktanácsadók, akik átvették a végzést, az adategyeztetés miatt telefonon és e-mailben is felveszik a kapcsolatot az érintett termelővel.

Az őstermelői igazolvánnyal vagy kamarai kártyával csökkenthető az adminisztráció, ezért javasolják, hogy a gazdálkodók valamelyik dokumentumot vigyék magukkal az ügyintézéshez.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Farkas Csilla ev logo

Farkas Csilla ev

Bajna

Teljes körű könyvelés, bérszámfejtés magas színvonalon.

A és T Profi Kft logo

A és T Profi Kft

Baja

Cégünk 1997 óta működik. Társas vállalkozások és egyéni vállalkozók számára végzünk teljeskörű számviteli, adózási szolgáltatást, bérszámfejtést, munkaügyi ügyintézést, pénzügyi és üzletviteli tanácsadást, .
Szakmai felelősségbiztosítással rendelkezünk.

Tax Nominee Kft logo

Tax Nominee Kft

Szeged

Könyvelő irodánk 2004. óta működik Szegeden. Vállaljuk egyéni vállalkozók, betéti társaságok, korlátolt felelősségű társaságok számviteli és adózási feladatainak teljes körű ellátását, precíz jogi háttérrel és több éves szakmai tapasztalattal rendelkező jogi szakemberrel.
Vállaljuk továbbá a vállalkozások és cégek teljes körű bér és munkaügyi feladatainak ellátását is, több éves szakmai gyakorlattal rendelkezünk a munkaerő kölcsönzés területén is.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Egyénivállalkozó