MNB: korábban és több embernek kellene előtakarékoskodásba kezdenie

2019. Október 14. 09:25

Korábban és többen kellene, hogy előtakarékoskodásba kezdjenek idős korukra - hangsúlyozta Binder István, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője pénteken az M1 aktuális csatornán.

Magyarországon 1,6 millió embernek van, és legalább még egymilliónak kellene nyugdíj-előtakarékossági számlába, nyugdíjbiztosításba, vagy nyugdíjpénztári megtakarításba fektetnie, mégpedig a mostaninál korábban, akár huszonéves korban.

A magyarországi nyugdíj-előtakarékossági formák nagyon jó hozamokat termelnek. Az ügyfelek bizalmát tovább növelné, ha a garanciarendszert a nyugdíjpénztári szektorra is minél tágabban kiterjesztenék - fűzte hozzá, megjegyezve, hogy az MNB a tavasszal publikált versenyképességi jelentésében is javaslatot tett erre.

A válság bármikor jöhet, így az időskori előtakarékoskodás mellett a folyamatos megtakarítás is fontos. Ebből a szempontból van hová javulni, mivel uniós átlagban a hosszú távú megtakarítások aránya a GDP 45 százaléka, míg Magyarországon ennek csak ötöde, körülbelül 9 százalék.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Point Könyvvizsgáló Kft. logo

Point Könyvvizsgáló Kft.

Tatabánya

Könyvvizsgálat, könyvelés, bérszámfejtés
Megbízható szolgáltatás - garanciával

DNZ Számítástechnikai és Szolgáltató Kft. logo

DNZ Számítástechnikai és Szolgáltató Kft.

Székesfehérvár

Társaságok és egyéni vállalkozók teljes körű könyvelésével, bérszámfejtésével foglalkozunk. Amit nyújtunk: a feladatok megoldása rövid határidővel megbízhatóan és reális áron.

GAZD-INFO KFT logo

GAZD-INFO KFT

GYÖNGYÖS

EGYÉNI VÁLLALKOZÁSOK, CSALÁDI GAZDASÁGOK, ŐSTERMELŐK, CÉGEK, ALAPÍTVÁNYOK KÖNYVELÉSE, BÉRSZÁMFEJTÉSE.
MEZŐGAZDASÁGI VÁLLALKOZÁSOK .

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Egyénivállalkozó