A bonyolultabb banki szolgáltatásokban is terjednek az online megoldások

2019. Május 22. 09:15

A bonyolultabb banki szolgáltatásokban is egyre nagyobb szerephez jutnak a digitális megoldások, de a hagyományos ügyintézés szerepe még mindig jelentős.

A hitelfolyósító társaság keddi közleménye szerint a hétköznapi teendők nagy része már az internetre került át.

Az ételrendelés 52 százalékát, a szállásfoglalás 45 százalékát, a hivatalos ügyintézés 43 százalékát, a szerződésmódosítás 29 százalékát online intézik a megkérdezettek, de a nemzetközi adatok szerint a bankszámla és egyéb pénzügyi eszközök ellenőrzése is népszerű internetes tevékenység.

A magyarországi válaszadók elsősorban a nagyobb pénzmozgással járó műveleteket intézik hagyományos módon.

Hitelfelvételt a felmérés alapján 2 millióan igényelnének online, elsősorban a 30-49 év közötti, közép- vagy felsőfokú végzettséggel és átlag feletti jövedelemmel rendelkezők.

Ennél jóval többen, csaknem 60 százaléknyian szívesen fogadnák a digitális fejlődés gyorsulását.

A visszajelzések alapján különösen a 30 év alattiak gondolják úgy, hogy a folyamat gyorsabbá és kényelmesebbé tenné a banki műveleteket.

Online ügyintézésre 15-20 százalékkal többen választanának számítógépet, mint okostelefont .

A magyarországi adatok nem különböznek lényegesen a külföldiektől, hiszen egy 17 országra kiterjedő felmérés is arra jutott nemrég, hogy a személyi kölcsönök 61 százalékát a bankfiókokban intézték az igénylők.

A Cofidis Hitel Monitor kutatását az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. készítette 500 fős mintán online adatfelvétellel. Az adatok a 18-69 éves magyar internetező lakosságra reprezentatívak.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Prof-Audit Kft logo

Prof-Audit Kft

Budapest IV. kerület

25 éves gyakorlattal vállaljuk cégek könyvelését, könyvvizsgálatát , adótanácsadást, bérszámfejtést, NAV előtti képviseletet, Újpesten a 3-asmetró végállomásánál. Nemcsak lekönyveljük a bizonylatokat , hanem folyamatos, INGYENES adótanácsadást adunk cégének annak érdekében, hogy segítsük Önt az OPTIMÁLIS ADÓ elérésében.

Adó Fortély KFT logo

Adó Fortély KFT

Miskolc

20 éves szakmai gyakorlattal és tapasztalattal rendelkezünk, amit a vállalkozások érdekében kívánunk hasznosítani.
Kiemelt figyelmet fordítunk a szabályszerűségre, precizitásra és naprakészségre.
Az adó- és számviteli szabályok betartása mellett minden vállalkozás esetében figyelembe vesszük a könyvelés egyedi sajátosságait.
Ügyfeleinket érthető és hasznosítható információkkal látjuk el a gazdasági helyzetükről.

NIKOLETTI Gazdaságszervező Kft. logo

NIKOLETTI Gazdaságszervező Kft.

Balatonfűzfő-gyt.

A számviteli szolgáltatás (mely jórészt csak hatósági kötelezettség), de alapja a gazdaságszervező munkánknak; azaz a vállalkozás, kis szervezet, saját létét, érdekét szolgáló, eredményességét javító, működését - fejlesztését támogató komplex szervező - informatikai - marketing tevékenységünknek!

Levesszük válláról a gondokat: bízza ránk amihez mi értünk!

A szokásos könyvelési, jövedelem-elszámolási, adózási, pénzügyi és jelentési kötelezettségeit -Önnel együttműködve - elvégezzük, sőt ...

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: cegmenedzseles.hu