Generali: a magyarok a betegségektől félnek, de vagyontárgyaikat biztosítják

2019. Május 21. 10:39

Bár a magyarok a váratlan balesetektől és betegségektől félnek a leginkább, mégis jellemzően a lakásukra vagy autójukra kötnek biztosítást - derül ki a Generali reprezentatív felméréséből.

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott összefoglaló szerint biztosítással jellemzően az 50 év feletti, felsőfokú végzettséggel és minimum 170 000 forintos havi nettó jövedelemmel bíró magyarok rendelkeznek.

A 2016-ban készített hasonló Generali kutatás eredményeivel összevetve a biztosítási szerződést kötő ügyfelek köre az idősebb korosztály felé tolódott, hiszen 3 évvel ezelőtt még a negyvenesek jártak ebben élen.

A felmérés alapján a 18-29 év közöttieknek csupán 20 százaléka rendelkezik valamilyen biztosítással.

A kutatás eredményei szerint 2019-ben a három legerősebb félelem a lakosság körében a családban bekövetkezett haláleset miatti anyagi bizonytalanság (33 százalék), baleset vagy betegség miatti munkakiesésből adódó anyagi bizonytalanság (32 százalék), valamint a lakáskár (32 százalék).

Így különösen figyelemreméltó a tény, hogy a magyarok ennek ellenére lakás-, és gépjármű-biztosítás mellett nem kötnek személybiztosítást - áll az összefoglalóban.

A felmérés arra is rávilágított, hogy a megkérdezettek csupán egyharmada tervez valamilyen biztosítást kötni, és a prioritások között továbbra is a lakás- és gépjármű-biztosítás szerepel, akárcsak 2016-ban.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Adócentrum Kft logo

Adócentrum Kft

Nagydorog

Adótanácsadási, számviteli, bér adminisztráció és egyéb üzletviteli szolgáltatást nyújtunk partnereink részére.

Alfa Könyvelőiroda Kft. logo

Alfa Könyvelőiroda Kft.

Tököl

Ma a "látható", tisztességesen talpon maradni kívánó vállalkozásokat igen magas adó és járulék teher sújtja! Költségeik csökkentése érdekében irodánk kidolgozott néhány könyvelői csomagot, mely hozzájárul ahhoz, hogy az Ön cége valóban csak annyit fizessen a könyvelésért, amennyi az általunk elvégzett munkáért jár! 12 éves szakmai tapasztalattal, naprakész, pontos, precíz munkával, korrekt tájékoztatással várjuk régi és új ügyfeleinket!

Small - Tax Könyvelő KFT logo

Small - Tax Könyvelő KFT

Debrecen

Teljes körű ügyintézés és képviselet .

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: cegmenedzseles.hu