Július 15-ig lehet nevezni a 2019-es 100 szóban Budapest pályázatra

2019. Május 10. 09:52

Július 15-ig lehet nevezni a 2019-es 100 szóban Budapest pályázatra.

A legfeljebb 100 szavas, Budapesthez kapcsolódó történeteket online, a budapest.in100words.eu internetes oldalon keresztül, valamint postai úton lehet beküldeni. A pályázat mindenki számára nyitott, egy pályázó legfeljebb öt történettel nevezhet.

A legjobb 100 történet zsebkönyvben jelenik meg, a legjobb tizenkettőt pedig kortárs művészek illusztrálják. Az alkotásokból a CAFe Budapest Fesztiválon lesz kiállítás, amelynek megnyitóján három írás megzenésített változata is elhangzik. Az első három helyezett 75, 50 és 25 ezer forint pénzjutalomban részesül.

A 18 éven alattiak kategóriájának legjobbjait külön is díjazzák - emelte ki Kobrizsa Ádám a sajtótájékoztatón.

A beérkezett írásokat négytagú zsűri - Székely Kriszta rendező, Jakab Juli dramaturg-színésznő, Nagy Dániel Viktor színész és Busa Pista előadóművész - bírálja el anonim rendszerben.

Székely Kriszta hangsúlyozta: nagyon nehéz 100 szóban összefoglalni valamit, de amikor sikerül, mert az ember rá van kényszerítve, hogy csak a dolgok esszenciáját ragadja meg, közelebb kerülhetünk önmagunkhoz.

A legszebb a 100 szóban Budapest pályázatban, hogy teljesen kortalan, bárki jelentkezhet a fiataloktól az legidősebbekig.

A pályázat ötletét a chilei Santiagóból vették, ahol 16 éve indult el egy hasonló kezdeményezés. A 100 szóban Budapest pályázatot először 2014-ben rendezték meg, az ötletet a kezdetektől támogatja a Budapesti Fesztivál-és Turisztikai Központ (BFTK). 2018-ban mintegy 1400 pályázat érkezett a felhívásra.

Bán Teodóra, a BFTK ügyvezetője a sajtótájékoztatón elmondta: a pályázatra minden évben rengeteg jó, frappáns, humoros vagy éppen szívfakasztó írás születik.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Callidus Könyvelési és Adótanácsadó Kft. logo

Callidus Könyvelési és Adótanácsadó Kft.

Budapest

Ügyfélcentrikus szolgáltatás, egyéni igények figyelembe vételével. Megbízható valós képet adunk cégéről.
Gazdasági társaságok, teljes körű könyvelését, számviteli feladatok ellátását, teljes képviselettel vállaljuk.

Kazánszervíz Kft logo

Kazánszervíz Kft

Nagykanizsa

Megbízhatóan, a törvényi feltételek figyelemmel kísérésével, betartásával, 15 éves tapasztalattal végzem a vállalkozások minden számviteli, pénzügyi igényét kielégítő szolgáltatásomat.
Tagja vagyok a Magyar Könyvelők Országos Egyesületének, és rendelkezem szakmai felelősségbiztosítással.

KNEIM-GM KFT. logo

KNEIM-GM KFT.

Győr

Küldetésünk, hogy megtaláljuk a legoptimálisabb adózási megoldásokat,így Ügyfeleinket a lehető legjövedelmezőbbé segítsük elő szaktudásunk és adójogi tapasztalatunk segítségével.

M.K.K. Egyesület Elnökének ajánlása:
"Az elmúlt évek során több száz könyvelővel találkoztam. Ezek közül csupán 10-20 kollégát ajánlanék jó szívvel országszerte. Mariann ezen kevesek közé tartozik. Ügyfeleihez való hozzáállása, szakértelme megalapozza ügyfelei bizalmát.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Egyénivállalkozó