Az építőipari kkv-kat célzó támogatás módosítását kezdeményezte a Magyar Mérnöki Kamara

2019. Április 25. 08:56

Az építőipari kis- és középvállalkozásokat (kkv) célzó támogatás feltételeinek módosítását kezdeményezte a Magyar Mérnöki Kamara (MMK), javasolva, hogy a pályázatot terjesszék ki a mikrovállalkozásokra is, hiszen a tervezőirodák túlnyomó többsége, mintegy 6000 ezer vállalkozás sorolható ebbe a kategóriába.

A közlemény szerint a kamara kezdeményezte, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) héten megjelent pályázati felhívásában foglalt feltételekkel szemben az alkalmazotti létszám alsó határa 5 tervezőmérnök, a digitalizációt segítő eszközök beszerzésére megpályázható minimális összeg pedig 10 millió forint legyen.

A kiírás alapján a 6 milliárd forintos forrásból 25 millió és 400 millió forint közötti összegre lehet pályázni, a pályázó vállalkozásnak legalább 10 fős létszámot kell alkalmaznia a fenntartási időszak alatt.

A kamara támogatja az építőipar hatékonyságának növelése érdekében tett kormányzati erőfeszítéseket, ugyanakkor a megjelent fejlesztési, működési pályázatok elsősorban a gyártói, kivitelezői vállalkozásokat támogatják, megfeledkezve a fejlett technológiák alkalmazhatóságában meghatározó szerepet játszó tervező-szakértő mérnökirodák fejlődési lehetőségének biztosításáról.

Az MMK szerint a tervezőirodák szervezeti nagyságrendje nem kezelhető egy kategóriában az építési-kivitelezési cégekkel, ezért fontos lenne, hogy azokat a pályázat önálló kategóriának tekintse.

Nyilvántartásuk szerint mintegy 6500 mérnökiroda alig 2 százaléka rendelkezik legalább 10 tervezőmérnökkel, tehát túlsúlyban vannak azok mikrovállalkozások, amelyek a megjelent pályázat feltételeinek nem tudnak eleget tenni.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

TAMONKA Könyvelőiroda Kft logo

TAMONKA Könyvelőiroda Kft

Tataháza

Bár a vállalkozások vezetői a könyvelést a szükséges rossznak tartják, azért mi próbát teszünk arra, hogy más megközelítésből lássák munkánkat.
Célunk:
a könyvelési, bérügyviteli feladatok pontos elvégzése,
az ügyfelek információigényeinek gyors és maradéktalan kielégítése,
adótakarékos javaslatokkal a vállalkozások segítése.
Szolgáltatásunkat tudásunk legjavát adva végezzük, szakmai partnereink közreműködésével.

Vinkontur Kft logo

Vinkontur Kft

Sárospatak

Célunk: Ügyfeleink felé a bizalom, egyénre szabott pénzügyi tanácsadás és az országos mobilitás.

LM-PRAXIS BT logo

LM-PRAXIS BT

SZOMBATHELY

Mindazoknak, akik nemcsak a naprakész könyvelést igénylik, hanem tevékenységükhöz adótanácsadást, döntésükhöz segítséget, az eredményes munkához együttműködést, megfelelő naprakész szakmai hátteret, a mai vállalkozói igényeknek megfelelő komplex szolgáltatást!

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Egyénivállalkozó