Mabisz: az agrárkár-enyhítés legmagasabb összege csak biztosítással érhető el

2019. Április 10. 14:58

A kárenyhítési alapból a termelő kizárólag akkor kapja meg a számára megítélt támogatás 100 százalékát, ha rendelkezik piaci növénybiztosítással is, egyébként csak 50 százalékos térítésre számíthat.

A szövetség kiemelte, hogy a díjtámogatási rendszer 2012-es bevezetése óta a gazdálkodók a támogatott körbe tartozó biztosítások díjának legfeljebb 65 százalékát utólagos támogatásként visszakaphatják.

A biztosítási díjtámogatást a Magyar Államkincstár (MÁK) e-ügyintézési felületén lehet igényelni.

A kérelmek beadása április 9. és május 15. között lehetséges.

Emlékeztettek, hogy a díjtámogatás éves keretösszegének 5 milliárd forintra emelése és a támogatási szerkezet egyszerűsítése mellett idén több csomag is kedvezően módosult.

A kilenc kockázatot tartalmazó "A" típusú biztosítási csomagba bekerültek a csonthéjas és héjas gyümölcskultúrák, a "B" jelű konstrukcióban a korábbi 5 kockázat helyett immár a 9 kockázat bármelyikére köthető biztosítás.

A szövetség szerint ezért idén tovább emelkedhet a biztosítással védett termőterületek aránya.

Az Agrárminisztérium április 4-én közölte: az idei kárenyhítési évben eddig közel 550 aszálykárt jelentettek be, mintegy 24 ezer hektár területre, míg az múlt év azonos időszakában csupán egy aszálykár bejelentés érkezett 41 hektárra.

Az aszálykár-bejelentések leginkább az alföldi megyékből érkeztek, elsősorban az őszi vetésű szántóföldi növénykultúrákról.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

B és B '94 Könyvelő és Tanácsadó Bt. logo

B és B '94 Könyvelő és Tanácsadó Bt.

Kismaros

Társas vállalkozások és egyéni vállalkozók számára végzünk teljeskörű számviteli, adózási szolgáltatást, bérszámfejtést, munkaügyi ügyintézést, üzletviteli tanácsadást, bevallások határidőben történő beküldését. Szakmai felelősségbiztosítással rendelkezünk.

Bredor Kft logo

Bredor Kft

Budapest XXII. kerület

Termékdíj ügyintézői, regisztrált könyvelői és adótanácsadó végzettséggel rendelkezve vállaljuk elsősorban kettős könyvelést választó végek könyvelését, bérszámfejtését, környezetvédelmi termékdíj kötelezettséggel kapcsolatos ügyintézését, INTRASTAT adatszolgáltatást KSH felé

KingdomConto Számviteli és Tanácsadó ft. logo

KingdomConto Számviteli és Tanácsadó ft.

Érd

Könyvelőirodánk az ügyfeleket Érd és környékéről illetve az ország bármely területéről szeretettel várjuk, hiszen a bizonylatokat online is fogadjuk.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Nyaraljon a spanyol tengerparton