Mabisz: az agrárkár-enyhítés legmagasabb összege csak biztosítással érhető el

2019. Április 10. 14:58

A kárenyhítési alapból a termelő kizárólag akkor kapja meg a számára megítélt támogatás 100 százalékát, ha rendelkezik piaci növénybiztosítással is, egyébként csak 50 százalékos térítésre számíthat.

A szövetség kiemelte, hogy a díjtámogatási rendszer 2012-es bevezetése óta a gazdálkodók a támogatott körbe tartozó biztosítások díjának legfeljebb 65 százalékát utólagos támogatásként visszakaphatják.

A biztosítási díjtámogatást a Magyar Államkincstár (MÁK) e-ügyintézési felületén lehet igényelni.

A kérelmek beadása április 9. és május 15. között lehetséges.

Emlékeztettek, hogy a díjtámogatás éves keretösszegének 5 milliárd forintra emelése és a támogatási szerkezet egyszerűsítése mellett idén több csomag is kedvezően módosult.

A kilenc kockázatot tartalmazó "A" típusú biztosítási csomagba bekerültek a csonthéjas és héjas gyümölcskultúrák, a "B" jelű konstrukcióban a korábbi 5 kockázat helyett immár a 9 kockázat bármelyikére köthető biztosítás.

A szövetség szerint ezért idén tovább emelkedhet a biztosítással védett termőterületek aránya.

Az Agrárminisztérium április 4-én közölte: az idei kárenyhítési évben eddig közel 550 aszálykárt jelentettek be, mintegy 24 ezer hektár területre, míg az múlt év azonos időszakában csupán egy aszálykár bejelentés érkezett 41 hektárra.

Az aszálykár-bejelentések leginkább az alföldi megyékből érkeztek, elsősorban az őszi vetésű szántóföldi növénykultúrákról.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Stircula Könyvelőiroda Kft. logo

Stircula Könyvelőiroda Kft.

Vác

Mikro- és kisvállalkozások, egyéni vállalkozók teljes körű, minőségi könyvelését és bérelszámolását végezzük reális áron, napra készen.

Velocon Kft. logo

Velocon Kft.

Szigetszentmiklós

Könyvelőirodánk elsősorban mikro-, kis-, és középvállalkozások pénzügyi, számviteli tevékenységét végzi, könyvelői felelősség biztosítás mellett.

Bízza ránk könyvelését, pénzügyeit és mi garantáljuk a precíz, pontos munkavégzést, magasan képzett szakembereket, ügyfélorientált kapcsolattartást!

Nálunk nem az ügyfél van értünk, hanem mi vagyunk az ügyfelekért!

Könyvelési anyagért igény szerint házhoz megyünk vagy ügyfelünknél kihelyezett kollégánk a helyszínen is végez munkát.

Palka Erzsébet logo

Palka Erzsébet

Kaposvár

Palka Erzsébet egyéni vállalkozó – regisztrált mérlegképes könyvelő – vagyok. Nagy szakmai gyakorlattal rendelkezem könyvelés, bérszámfejtés, munkaügyi ügyek intézése, elektronikus bevallások készítése, ügyviteli szolgáltatások terén. Van gyakorlatom pályázat írás és elszámolás ügyintézésében is. (HEFOP, TÁMOP, OFA stb.)

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Egyénivállalkozó