Több millió eurós bírságot kapott Olaszországban a Ryanair és a Wizz Air

2019. Február 25. 11:07

A csomagszabályzat átláthatatlansága miatt 3 millió euróra bírságolta a Ryanairt és egymillió euróra a Wizz Airt az olasz Antitrustitalia versenyjogi hatóság.

Az indokolásban a hatóság azt írta, hogy a nagy kézipoggyászra vonatkozó új szabályok tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot tartalmaznak, mivel megtévesztik az utast, mert ennek ára már nincs beépítve az alap jegyárba.

A hatóság szerint ugyanakkor ez a szerződés egyik alapját kellene, hogy jelentse.

Az Antitrustitalia azt írta: a gurulós kézipoggyász utaskabinban való elhelyezése minden utas alapvető joga és az utazás egyik alapvető kelléke, így plusz költségek nélkül biztosítani kell annak elhelyezését a kabinban.

A szervezet sérelmezte, hogy a légitársaságok a kisméretű kézipoggyászokat engedik fel díjmentesen a fedélzetre, és azokat nem a lábtérben, hanem a nagy poggyászoknak kialakított fej feletti tárolókban helyezhetik el az utasok. A nagy méretű kézipoggyászért pedig - amely korábban díjtalan volt - pénzt kérnek.

Azzal, hogy a légitársaságok 5 és 25 euró közötti árat kérnek a nagy kézipoggyász felviteléért a hatóság szerint nem átlátható módon emelték meg a jegyek árát.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Nyír-Intéző Kft logo

Nyír-Intéző Kft

Nyíregyháza

Vállalkozásom, alapvetően a mikro és kisvállalkozások segítésére jött létre.
Mi sem vagyunk nagyok, ezért, mi a kicsiket is megbecsüljük.
Kezdő egyéni vállalkozókat (vállalkozásokat) ingyenes tanácsadással segítjük.
Áraink korrektek, csak a ténylegesen igénybe vett szolgáltatásért kell fizetni.
Nem átalányban dolgozunk.

Palka Erzsébet logo

Palka Erzsébet

Kaposvár

Palka Erzsébet egyéni vállalkozó – regisztrált mérlegképes könyvelő – vagyok. Nagy szakmai gyakorlattal rendelkezem könyvelés, bérszámfejtés, munkaügyi ügyek intézése, elektronikus bevallások készítése, ügyviteli szolgáltatások terén. Van gyakorlatom pályázat írás és elszámolás ügyintézésében is. (HEFOP, TÁMOP, OFA stb.)

Baranyainé Tamás Szilvia logo

Baranyainé Tamás Szilvia

Győr

Teljes körű adószakértés, adótanácsadás, könyvviteli szolgáltatás, bérszámfejtés egyéni és társas vállalkozások, nonprofit szervzetek, részére szakmai felelősségbiztosítással. Cégalapítás, jogi tanácsadás ügyvédi háttérrel.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Nyaraljon a spanyol tengerparton