Negyvenmillió forint állami támogatást is kaphat egy fiatal pár, ha három gyermeket vállal és új lakást vesz

2019. Február 13. 09:07

Akár 40 millió forint támogatást is kaphat egy fiatal pár közös önálló életük megkezdésére segítségként az államtól a családvédelmi intézkedések nyomán.

A családi otthonteremtési kedvezmény (csok) és a gyermekvállalási támogatás nem zárja ki egymást, egyszerre igényelhető.

Egy fiatal házaspár esetén az általuk igényelt kedvezményes, 10 millió forintos hitel három gyermek vállalása után teljes egészében támogatássá válik.

Ehhez új lakás esetén fel tudják venni a 10 millió forintos családi otthonteremtési kedvezményt, amit nem kell visszafizetni, továbbá igényelhetnek egy 15 millió forintos kedvezményes csok-hitelt (akár használt ingatlan vásárlásához is).

Ha egy anyának diákhitele van, akkor azt lépésenként elengedik, sőt második gyerek esetén akár a csokhoz kapcsolódó hitelből is rögtön elengednek egymillió forintot.

Harmadik gyerek esetén további négymillió forinttal kevesebbet kell visszafizetnie a családnak.

Mindemellett jelenleg az építkezéseknél az áfa is visszaigényelhető.

Az idei második félévben 75 milliárd, jövőre pedig 150 milliárd forintot szán a kormány az Orbán Viktor miniszterelnök által vasárnap bejelentett 7 pontos családvédelmi akcióterv végrehajtására.

Már júliustól lehet igényelni az újfajta kedvezményes csok-hitelt, és ugyancsak júliustól kérhetik a gyereket vállaló nők a 10 millió forintos kamatmentes állami támogatást.

Novák Katalin a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, a családvédelmi akcióterv gyakorlatba ültetéséhez új kormányrendeletek, törvények szükségesek.

A tavaszi időszakban igyekeznek a lehető legtöbb szükséges törvényt megszavazni, de így is várhatóan csak 2020 januárjáról lép életbe a legalább négygyerekes nők szja-mentessége és nagyszülői gyed.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Jupiter 2002 Szolgáltató BT logo

Jupiter 2002 Szolgáltató BT

Vértesboglár

Fizessen csak annyit, amennyit kell!

Szentmár Kft. logo

Szentmár Kft.

Dunakeszi

Kis- és középvállalkozások részére vállalok bérszámfejtést, könyvelést, adóbevallások elkészítését, mérlegbeszámoló összeállítását, Adóellenőrzések során hatóságok előtti képviseletet.
Induló vállalkozások részére tanácsadást, hogy a tevékenységüknek és feltételeiknek legmegfelelőbb vállalkozási formát tudják kiválasztani.

Farkas Csilla ev logo

Farkas Csilla ev

Bajna

Teljes körű könyvelés, bérszámfejtés magas színvonalon.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: cegmenedzseles.hu