A lakásvásárlók fele befektetési szándékkal vásárol a fővárosban

2019. Február 11. 11:09

Az elmúlt két hónapban a befektetési célú vásárlók aránya átlépte az 50 százalékot a budapesti ingatlanpiacon a Duna House adatai alapján.

Az ingatlanközvetítő cégcsoport pénteki közleménye szerint a Duna House minden általa közvetített tranzakció után rögzíti az eladók és a vevők motivációit.

A befektetési célú vásárlás az elmúlt két évben 35 és 45 százalék között volt a fővárosi ingatlanpiacon, de tavaly decemberben már 53, idén januárban pedig 54 százalék.

A fővárosban a befektetési céllal vásárlók általában az 50-60 négyzetméter közötti lakásokat keresik, amelyek ára 36-40 millió forint között mozog.

A befektetésként vásárolt ingatlanok a bérleti piacra vannak élénkítő hatással, a vásárlás után szinte azonnal megjelennek a kínálati piacon.

A második legnépszerűbb vásárlási szándék az első lakás megvásárlása, aránya 20-25 százalék körüli.

Ezekben az esetekben jellemzően kisebb, kedvezőbb árú ingatlanokat keresnek a vevők.

A közlemény idézi Benedikt Károlyt, a Duna House elemzési vezetőjét, aki szerint a jelenlegi gazdasági és ingatlanpiaci környezetben még mindig megéri ingatlant vásárolni, így jelentős csökkenést nem várnak ebben a mutatóban az idén.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Selling Kft. logo

Selling Kft.

Budapest XI. kerület

Könyvelő váltáson gondolkozik? Vállalkozást tervez? Adózási kérdése van?Ránk számíthat!

PONDERA TeAm Kft logo

PONDERA TeAm Kft

Gödöllő

Könyvelő irodánk Bt-k, Kft-k, Rt-k számára végez könyvviteli szolgáltatást, adó-,és üzletviteli tanácsadást.
Precíz, megbízható szakmai munkával, naprakész ismeretekkel, rugalmas kommunikációval (e-mail, telefon, skype, személyes tárgyalás) igyekszünk ügyfeleinket kiszolgálni. Vállaljuk angol anyanyelvű vagy a kommunikációban angol nyelvet használó vállalkozások kiszolgálását is.

Bánfi Könyvelőiroda logo

Bánfi Könyvelőiroda

Nagyszénás

Bevételét adókra, járulékokra,bírságokra költené? Akkor rossz helyen jár... Bevétele jelentős részét megtartaná? Forduljon hozzánk bizalommal !!

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: cegmenedzseles.hu