A fiatalok biztonságos internetezését célzó kampány indul

2019. Február 11. 11:11

A biztonságos adatkezelés érdekében új, fiataloknak szóló, a védekezőképességüket erősítő országjáró kampányt indít az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és az Új Nemzedék Központ által életre hívott Digitális Immunerősítő Program (DIP).

A tárca keddi közleményében azt írták, hogy a biztonságos internetezés világnapján az online tér veszélyeire - különösen a gyermekek védelmére.

Az Emmi arra szólítja fel az embereket, hogy vigyázzanak az online adataikra, és védjék a fiatalokat a káros tartalmaktól.

A tervek szerint idén tizennyolc iskolába látogat el a DIP roadshow-ja; egész napos programokkal várják a diákokat, a tanárokat és a szülőket.

Jelezték, hogy interaktív módon világítanak rá a fiatalok előtt álló digitális kihívásokra, valamint a közösségi média veszélyeire.

A rendezvényeken szakértők, színészek és véleményformálók (influencerek) bevonásával egy valódi etikus hekker a diákok előtt mutatja be, hogyan zajlik, amikor eltulajdonítják valakinek a jelszavait.

A hekkerek az adatlopások lehetséges következményeit is bemutatják.

A résztvevők a saját szemükkel kísérhetik végig, miként csalhatják csapdába az adatvadászok az embereket, és tulajdoníthatják el akár néhány perc alatt a teljes digitális életüket.

Az országjárás során a fiatalok megismerhetik a legfrissebb tartalomszűrő programokat.

Az otthoni és munkahelyi wifibeállítások gyakorlati lehetőségein kívül sok kibervédelmi eszközről is hallhatnak, amelyekkel az otthoni internetezést tehetik biztonságosabbá.

A Magyar Ifjúságkutatás adatai alapján a fiatalok 88 százaléka napi szinten jelen van az online térben, és nincs nap, hogy ne lopnának el tőlük adatokat.

Közösségi oldalon 79 százalékuk rendelkezik profillal, és kutatások bizonyítják, hogy ők a legjobban sebezhetőek a digitális világban, hiszen nem ismerik önvédelmi lehetőségeiket, nem teszik meg a szükséges biztonsági lépéseket.

Az adathalászati kísérletről film is készült, amely megtekinthető a https://www.facebook.com/digitalisimmunrendszer/videos/140021440286597/ oldalon.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Romsics és Társa Bt logo

Romsics és Társa Bt

Tokod

Profi és vállalkozásorientált, megbízható munka.

Kardos Lászlóné logo

Kardos Lászlóné

Budapest XI. kerület

Egyéni vállalkozók, Bt-k, Kft-k teljeskörű könyvelése, bérszámfejtése. Bevallások, mérlegek készítése. SZJA bevallás magánszemélyek részére.

ERA Könyvelőiroda Kft logo

ERA Könyvelőiroda Kft

Pécs

A hazai kisvállalkozásokat a körülmények belekényszerítették a vállalkozói szemléletű gazdálkodásba anélkül, hogy ennek a legalapvetőbb szabályait, a vállalkozás működését megtanították volna nekik. Ezt a hiányt próbáljuk betölteni.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: cegmenedzseles.hu