Továbbra sem várható sebességkorlátozás a német autópályákon

2019. Január 29. 09:57

A kormány nem tervezi általános, valamennyi autópályára kiterjedő sebességkorlátozás bevezetését.

Természetesen a közlekedésben is csökkenteni kell az éghajlatváltozást erősítő gázok kibocsátását, de léteznek erre "intelligensebb" megoldások, mint a sebességkorlátozás.

Tudományos kutatások kimutatták, hogy a sebességkorlátozás az autópályákon "igen kevéssé" járul hozzá az éghajlatvédelmi célok eléréséhez.

A szóvivőket azzal összefüggésben kérdezték, hogy a napokban kiszivárogtak részletek a közlekedés jövőjének kérdéseit a kormány felkérésére elemző független szakértői testület (Nationale Plattform Zukunft der Mobilität- NPM) jelentésének egy előzetes tervezetéből, amely szerint a klímavédelem érdekében óránkénti 130 kilométerre kellene korlátozni a megengedett sebességet az autópályákon.

A közlekedési minisztérium szóvivője, Svenja Friedrich kiemelte, hogy a bizottság még nem zárta le a munkát, első ajánlásait majd csak március végén terjeszti a kormány elé.

A német autópálya-hálózat 13 ezer kilométeres, számos szakaszán óránkénti 120 vagy 130 kilométeres felső sebességhatár van érvényben, de a hálózat egészére vonatkozó sebességkorlátozás nincsen.

Sajtóértesülések szerint az NPM egy sor további ajánlást is tehet, javasolja majd a többi között az elektromos meghajtású járművek beszerzésének további ösztönzését, és a dízelüzemanyag árára rakódó adó emelését.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Adó Fortély KFT logo

Adó Fortély KFT

Miskolc

20 éves szakmai gyakorlattal és tapasztalattal rendelkezünk, amit a vállalkozások érdekében kívánunk hasznosítani.
Kiemelt figyelmet fordítunk a szabályszerűségre, precizitásra és naprakészségre.
Az adó- és számviteli szabályok betartása mellett minden vállalkozás esetében figyelembe vesszük a könyvelés egyedi sajátosságait.
Ügyfeleinket érthető és hasznosítható információkkal látjuk el a gazdasági helyzetükről.

Zékány Rita logo

Zékány Rita

Szeged

Zékány Rita vagyok, 16 éves könyvelői tapasztalattal rendelkezem, önálló könyvelő irodámat 2002 óta vezetem. 1995-ben szereztem mérlegképes könyvelői bizonyítványt. 2000 -ben végeztem a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának közgazdász szakán. 2002-ben adótanácsadói szakképesítést szereztem. Pénzügyminisztérium nyilvántartásában szereplő adószakértői igazolvánnyal rendelkezem.

Kóródi Sándorné logo

Kóródi Sándorné

Tapolca

Megbízható korrekt munka, magasszíntű szakmai felkészültség

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Egyénivállalkozó