Naperőmű-beruházások finanszírozására kötött megállapodást a K&H és a Photon Energy

2019. Január 21. 13:38

A K&H Bank és a holland székhelyű Photon Energy 15 éves projektfinanszírozási megállapodást kötött a cég magyarországi naperőmű-beruházásainak finanszírozására, a projekt keretében 17, összesen 11,5 MWp teljesítményű naperőmű kezdi meg működését.

Három helyszínen építik ki a 17 naperőművet, Fertődön 0,5 MWp, Tiszakécskén 5,5 MWp, Almásfüzitőn pedig 5,5 MWp összteljesítménnyel.

A K&H hétfői közleménye szerint az utóbbi két évben ugrásszerűen megnőtt az üzleti aktivitás a hazai napelem-beruházások piacán.

Míg 2015-ben összesen 65 kötelező átvételi kérelmet bírált el a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal, addig 2016 végéig több mint 2000 MWp összteljesítményű kérelem érkezett a hivatalhoz, aminek piaci várakozások szerint a fele valósulhat meg.

A projektekkel a beruházók az elmúlt két évben megkeresték a bankokat, így a következő egy-másfél évben ezeknek a beruházásoknak a tömeges megvalósítása várható, ami már nemzetgazdasági szinten is hozzájárul a megújuló energia részarányának növekedéséhez.

A K&H Bankkal kötött projektfinanszírozási megállapodás meghatározó szerepet játszik a cég  magyarországi stratégiájának megvalósításában, amelynek eredményeként 2020-ig legalább 50 MWp összteljesítményű naperőművet helyeznek üzembe.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

L & L Számviteli Szolgáltató és Társasházkezelő Kft logo

L & L Számviteli Szolgáltató és Társasházkezelő Kft

Budapest XIII. kerület

Megbízható korrekt munka. Társasházakban otthon vagyunk.

Adó-Averzió 2002 KFT logo

Adó-Averzió 2002 KFT

Budapest XI. kerület

Az Adó-Averzió 2002. Ügyviteli és Szolgáltató Kft. 2002. évében alakult. Tagjai 1994. évében alakították meg az Adó-Averzió Betéti Társaságot.

A Kft. tulajdonosai 20-30 év szakmai gyakorlattal rendelkeznek vállalkozási, költségvetési és nonprofit területen.
Regisztrált mérlegképes könyvelők ezen szakterületeken. Adótanácsadói és építőipari árszakértői oklevéllel rendelkeznek.

Boglári Teréz logo

Boglári Teréz

Győr

20 éve egyéni vállalkozóként végzek könyvelést, adótanácsadást.
Munkámat pontosan, precizen végzem.
Ismerem a könyvelés szépségeit, tudásomat szívesen osztom meg másokkal.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: cegmenedzseles.hu