Több mint 16 milliárd forint értékben vett fel hitelt a Cordia a budapesti projektjeinek a finanszírozásához

2019. Január 15. 10:14

Az elmúlt három hónapban 16,3 milliárd forint értékben kötött hitelszerződéseket az OTP Bankkal és a Takarékbankkal Magyarország vezető lakóingatlan-fejlesztője, a Futureal-csoporthoz tartozó Cordia, 5 budapesti lakóingatlan-projektjének finanszírozásához.

A közlemény szerint a Takarékbank finanszírozza a Corvin Sétány mentén található Grand Corvin I. és a VII. kerületi Nagydiófa utcában található Grand'Or fejlesztését, előbbinél 194, utóbbinál 107 lakást építenek.

A hitelintézet a Grand Corvin I., illetve a Grand'Or fejlesztéséhez több mint 5,4 milliárd forint, illetve több mint 3,1 milliárd forint hitelt nyújt.

Arról is beszámoltak, hogy a Grand Corvin lakásainak 70, a Grand'Or otthonainak pedig 67 százalékát már értékesítették.

A társaság az OTP Bankkal a XIII. kerületi Duna-part közelében épülő 275 lakásos Marina Garden, a XI. kerületi Sasad Resort lakóparkban épülő két ingatlan együttes, a négy villaépületből, illetve 98 otthonból álló Sasad Resort Hill és két apartmanházban 108 lakást kínáló Sasad Resort Sun fejlesztéséhez kötött finanszírozási szerződést 7,7 milliárd forint értékben.

A Marina Garden lakásainak a 99 százaléka, a Sasad Resort Hill, illetve a Sasad Resort Sun ingatlanjainak a 89, illetve a 95 százaléka már vevőre talált.

Felidézték, hogy a Cordia még 2016-ban vásárolta meg a Sasad Resort üres telkeit, a héthektáros területen hat ütemben összesen 850 otthont épít fel 2021-ig, a beruházás értéke pedig megközelíti a 40 milliárd forintot.

A Cordia a tőkeerős, magyar tulajdonú Futureal-csoport tagja, amely a közép-európai régió egyik legnagyobb ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportja, amelynek Magyarországon Budapest belvárosában, a Duna mentén, illetve a budai és pesti kertvárosokban vannak fejlesztései: 13 projektben kínál új lakásokat.

A vállalat a teljes régióban eddig 4300 otthont értékesített, 3700 lakás építése jelenleg is zajlik.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

FORRÁS Investment Kft. logo

FORRÁS Investment Kft.

Miskolc

Vállalkozói szemléletű könyvelés, adótanácsadás, bérszámfejtés, gazdasági tanácsadás, hatóságok előtti képviselet, vagyonértékelés, értékbecslés, befektetési tanácsadás.

Métakör kft logo

Métakör kft

Budapest XIII. kerület

Akár visszamenőleges könyvelést is vállalunk.

Vinkontur Kft logo

Vinkontur Kft

Sárospatak

Célunk: Ügyfeleink felé a bizalom, egyénre szabott pénzügyi tanácsadás és az országos mobilitás.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: cegmenedzseles.hu