Tavaly mintegy 10 ezren kezdtek az egységes számítógép-használói jogosítvány megszerzésébe

2019. Január 14. 10:17

Mintegy tízezren csatlakoztak tavaly az ECDL-programhoz, ennyien kezdtek az egységes, európai számítógép-használói jogosítvány megszerzésébe, döntő többségük, közel 75 százalékuk diákként.

A társaság közölte, hogy az Európai Unió által is támogatott ECDL birtokosai az informatikai írástudásukat a jogosítvánnyal a világ közel 150 országában igazolhatják.

Az ECDL 1997-es magyarországi meghonosítása óta már több mint félmillióan vesznek részt a programban.

A csatlakozottak több mint fele 18 év alatti, a 27-45 éves korosztály a résztvevők 23 százalékát, a 19-26 évesek pedig a 16 százalékát teszik ki.

A 46 évesnél idősebb hallgatók a programhoz csatlakozók 10 százalékát jelentik, míg a 61 évnél idősebbek részesedése csupán 1 százalék, ugyanakkor mindent megtesznek azért, hogy ez az arány javuljon.

Országszerte mintegy 200 vizsgaközpontban lehet ECDL-vizsgát tenni, a képzés résztvevői bármelyik akkreditált vizsgaközpont által meghirdetett vizsgára jelentkezhetnek.

A képzés moduláris rendszerű, tananyaga teljes mértékben egyenértékű a DigComp 2018-cal, a digitális kompetenciák legaktuálisabb európai uniós referenciakeretével.

A Magyarországon kiállított ECDL-bizonyítványok külföldön is külön honosítás nélkül érvényesek.

A jogosítvány nemzetközi működését felügyelő ECDL Alapítvány négy, évente kiosztott világ-díjából kettőt is megszerzett Magyarország, a bevált gyakorlatoknak járó elismeréssel az IT-biztonság és az IKT Pedagógusoknak modulok kifejlesztését díjazták, mindkét digitális tananyag ingyenesen hozzáférhető a társaság honlapján.

Az NJSZT ügyvezető igazgatója hozzátette, hogy a magyar ECDL oktatási anyagok várhatóan 2019 elején tudatos, biztonságos közösségimédia-használati modullal is bővülnek.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

A.D.K. Kft logo

A.D.K. Kft

Budapest III. kerület

Segítünk, hogy ne vesszen el az adózási jogszabályokban, levesszük a válláról a számviteli, adózási nyilvántartások terheit.

Tóthné Polyánszky Éva Irén ev. logo

Tóthné Polyánszky Éva Irén ev.

Debrecen

2008-tól mint egyéni vállalkozó is dolgozom. Mérlegképes könyvelő Adótanácsadó és közgazdász vagyok. .Teljes körű könyvviteli szolgáltatás, beszámoló, szabályzatok készítése. Bérszámfejtés, bevallások készítése. Igény esetén gazdasági elemzés, kontrolling. Pályázatírás, pályázati monitoring.

Expert FM Könyvelőiroda Kft./ Fruzsa Melinda Margit logo

Expert FM Könyvelőiroda Kft./ Fruzsa Melinda Margit

Nyergesújfalu

Teljes körű könyvelés, bérszámfejtés, beszámoló készítés, üzletviteli tanácsadás gazdálkodás-menedzsment szakos, KKV szakirányos közgazdász végzettséggel, 18 éves mérlegképes könyvelői tapasztalattal és regisztrációval.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: cegmenedzseles.hu