PwC: a globális gazdasági növekedés lassulni fog idén

2019. Január 14. 15:25

A PwC Global Economy Watch előrejelzése szerint a világgazdaság egésze lassulni fog 2019-ben azáltal, hogy a világ hét legfejlettebb országából álló G7-országokban hosszú távon visszaáll az átlagos növekedési ütem.

A PwC hétfői, MTI-nek küldött előrejelzése szerint várhatóan mérséklődik Amerika és Kína növekedése, a fejlett gazdaságok munkaerőpiacai továbbra is szűkülnek, India pedig a következő évtizedekben tovább javíthatja helyezését a globális GDP-rangsorban.

A PwC szakértői szerint véget ért a legjelentősebb gazdaságok növekedésének 2016 vége és 2018 eleje között tapasztalt fellendülése.

Az USA-ban a költségvetési ösztönző intézkedéseknek köszönhető növekedés várhatóan gyengülni fog, a magasabb kamatlábak valószínűleg visszafogják majd a fogyasztói kiadásokat, az erős dollár pedig továbbra is fékezni fogja a nettó export bővülését.

A PwC előrejelzése szerint Amerika növekedése a 2018-ban becsült 2,8 százalékról 2019-ben várhatóan körülbelül 2,3 százalékra fog mérséklődni.

Kína növekedése is lassulni fog 2018-hoz képest, jóllehet a kormány arra fog törekedni, hogy a lassulást minimálisra csökkentse, az amerikai vámok hatása, illetve az adósságszintek féken tartásának szüksége miatt a növekedés 2019-ben valószínűleg lassul.

Tavaly a legfontosabb gazdasági hírek arról szóltak, hogy a fejlett gazdaságokban közel 4,5 millió új munkahely jött létre.

Várakozásaik szerint ez a trend 2019-ben fokozatosan mérséklődik, és néhány gazdaságban, mint például az USA-ban, Kanadában és Németországban a munkanélküliségi ráta el fogja érni a szerkezeti szempontból legalacsonyabb szintet, miközben a bérek növekedése fokozatosan megindul.

Ha a Brexit rendben zajlik, arra számítanak, hogy az Egyesült Királyságban is változatlan szintű marad a munkanélküliség.

A Brexit során jelentkező rendellenességek azonban a munkanélküliség erős emelkedését eredményezhetik.

Az Egyesült Királyság várhatóan vissza fog esni a világ legjelentősebb gazdaságainak rangsoraiban: 2019-ben India és Franciaország is valószínűleg túl fogja szárnyalni, és a világranglista ötödik helyéről a hetedik helyre fogja kényszeríteni.

Míg az Egyesült Királyság és Franciaország a hasonló szintű fejlődés és a nagyjából azonos lélekszámú népesség miatt rendszeresen egymást előzte a rangsorban, India jobb helyezése valószínűleg állandósulni fog.

A PwC előrejelzése szerint 2019-ben a reál GDP az Egyesült Királyságban 1,6 százalékkal, Franciaországban 1,7 százalékkal, Indiában 7,6 százalékkal fog emelkedni.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Complex 2008 Kft logo

Complex 2008 Kft

Kaposvár

Könyvelés, számviteli szolgáltatás, bérszámfejtés, TB-ügyintézés több mint 20 éves tapasztalattal, egyéni vállalkozóknak, cégeknek nonprofit szervezeteknek.

Duo-Ász Könyvelő Iroda logo

Duo-Ász Könyvelő Iroda

Aszód

Irodánk vállalja egyéni és társas vállalkozások, alapítványok, egyesületek, társasházak teljes körű könyvelését, bér-tb-munkaügyi ügyintézését, alakulásban való közreműködést, NAV-Tb előtti képviseletet, bevallások határidőben való beküldését az iroda ügyfélkapuján keresztül és adó-üzletviteli tanácsadást.

SN Profit Könyvviteli és Szolgáltató  Kft logo

SN Profit Könyvviteli és Szolgáltató Kft

Budapest XVII. kerület

Csak akkor lehet magabiztos vállalkozó ,ha könyvelése rendben van!Többéves szakmai tapasztalattal ,teljeskörű ügyintézéssel vállaljuk könyvelését,adóhatóság előtti képviselettel!

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Egyénivállalkozó