Egyre kevesebb változó kamatozású hitelt vesznek fel az emberek

2019. Január 14. 10:01

Egyre kevesebb változó kamatozású hitelt vesznek fel az emberek, ezzel együtt megnőtt a fix kamatozású, biztonságos hitelek aránya 2018-ban.

A fix kamatozású hitelek számának növekedése a 2017-ben megjelent fogyasztóbarát megjelölésű lakáshitellel, illetve a tavaly októberi jogszabály.

A szigorítás szerint minél hosszabb ideig fixálja törlesztését az adós, annál inkább terhelhető jövedelme törlesztőrészlettel.

A bankok elsődleges célja, hogy a kihelyezett hitelt az adós biztonságban vissza tudja fizetni a futamidő alatt.

A 2018-as novemberi hitelkihelyezések csak 6 százaléka volt változó kamatozású.

A tavalyi évben emelkedni kezdtek a kamatok, a változó kamatozású adósok pedig jól látják, hogy ha ez a bővülés tovább folytatódik, akkor veszélyes helyzetbe kerülhetnek.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Hegedüs Andrea logo

Hegedüs Andrea

Sárkeresztes

A jó könyvelő szerződéssel és számlával dolgozik, rendelkezik felelősség biztosítással, titoktartást vállal, kreatív, precíz és folyamatosan képzi magát, betartja a határidőket, képviseli ügyfelét a hivatalos ügyekben.
A jó könyvelő mindig az ügyfél mögött áll, de fontos, hogy az ügyfél is teljesítse azokat a kéréseket, amelyeket a könyvelő igényel – csak így lehet jó és megfelelő a munka.

OLTVÁNYI ÉS TÁRSA BT logo

OLTVÁNYI ÉS TÁRSA BT

SZEGED

Küldetésünk, hogy ügyfeleink az üzletük sikereire, szakmai tennivalóikra összpontosíthassák figyelmüket, ne az adózás, a számvitel a munkajogi, cégjogi kérdések és egyéb üzleti ügyvitel okozzanak számukra fejtörést.

Profi-Kont 2007 Kft logo

Profi-Kont 2007 Kft

Érd

Minden cég számára egyre fontosabbá válik a könyvelés és a kapcsolódó adminisztráció magas színvonalú ellátása. A NAV és a többi hatóság ellenőrzései szigorodnak, s ezekért a területekért a cég vezetői és tulajdonosai anyagi, vagy akár büntetőjogi felelősséggel tartoznak. Cégünk szolgáltatásait azok veszik igénybe, akik nem csupán a bizonylatok egyszerű feldolgozását várják el egy könyvelő cégtől, hanem komplex számviteli és pénzügyi megoldásokat igényelnek.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: cegmenedzseles.hu