Egyre nagyobb vállalatokat érint a fizetésképtelenség

2018. Augusztus 08. 13:49

A fizetésképtelenséggel érintett nemzetközi nagyvállalatok összesített árbevétele az első félévben globális szinten meghaladta a 62 milliárd eurót, ami a tavalyi évhez képest 24 százalékos növekedés.

Idén január-júniusban 169 fizetésképtelenségi eljárást regisztráltak a nagyvállalatok körében, ami ugyanannyi, 2017 első félévében volt.

A területi eloszlást tekintve Ázsiában és Nyugat-Európában számottevően nőtt a nemfizetésből adódó eljárások száma, míg az Egyesült Államokban szerény csökkenés volt tapasztalható.

Ugyanakkor továbbra is az Egyesült Államok nagyvállalatai vezetik a fizetésképtelenségi toplistát: 10 nemfizetésből 6 amerikai céget érintett.

A nemfizetések legfőképpen a textil-, és energiaiparra jellemzőek, míg a szolgáltatóiparban csökkentek a pénzügyi kockázatok a nagyvállalati szegmensben.

Közép-Kelet-Európa nagyvállalatai körében 2017 óta számottevően csökkent a nemfizetések száma, azonban a globális trendnek megfelelően, a fizetésképtelen társaságok átlagos mérete itt is növekedett.

Az 50 millió eurónál nagyobb forgalmat lebonyolító cégeknél 28 fizetésképtelenségi esetet jegyeztek be a régióban az első félévben, a legtöbb eljárást, húszat, Oroszországban regisztrálták, míg Magyarország és Bulgária ebben a szegmensen nem szerepel a toplistán.

Az 1 millió eurót meghaladó forgalmú középvállalatok köréből a régióban már 122 eljárást jelentettek az első félévben, ebből a legtöbbet, 22 esetet Lengyelországban.

A Közép-Kelet-Európában a legtöbb fizetésképtelenségi eljárást az építőipar, az élelmiszeripar, az energiaipar, illetve a gépgyártás területéről jelentették.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Hegyi Könyvelő Iroda logo

Hegyi Könyvelő Iroda

Tóalmás

Az embernek szüksége van egy jó könyvelőre!

Diamond-Platinum Kft. logo

Diamond-Platinum Kft.

Budapest XIV. kerület

Megbízható, minőségi, pontos munka!

Kollár Gáborné logo

Kollár Gáborné

Tápiószentmárton

Regisztrált mérlegképes könyvelőként, 2000 óta egyéni vállalkozás keretei között végzem a könyvviteli szolgáltatást.
Irodámban egyéni és társas vállalkozások, mezőgazdasági őstermelők és családi gazdaságok teljes körű könyvelési, adóbevallási és adatszolgáltatási feladatait végezzük.
Igény szerint az iratok feldolgozása és a személyes konzultáció történhet a megbízó székhelyén is.
Kérésre a könyvelési anyagot is a vállalkozás székhelyén vesszük át.
Szakmai felelősségbiztosítással rendelkezem.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: cegmenedzseles.hu