Emelkedett a használt autók adásvétele

2018. Július 20. 10:18

A második negyedévében újabb csúcsra ért a használtautó-piac Magyarországon: 201 ezer használt személyautó cserélt gazdát, 17 százalékkal több, mint egy évvel korábban, és az előző negyedévhez is jelentős, 16 százalékos volt növekedés.

Először fordult elő, hogy egy negyedévben 200 ezernél több személyautót írtak át.

Az első fél évben 374 ezer volt használtautó-piac forgalma, 14 százalékkal nőtt az előző év hasonló időszakához képest.

A tájékoztatás szerint a személygépjármű-állomány mindkét utánpótlási forrása, az új autók, valamint az import használt autók piaca bővült.

Az újautó-eladások száma az első fél évben 71 ezer volt, miközben a behozott használt autók száma elérte a 79 ezret. Előbbi 29, míg az utóbbi 8 százalékos növekedést jelent az elmúlt év hasonló időszakához képest.

A  használtautó-piacon 2018-ban megdőlhet a tavalyi 686 ezres rekord. Várakozásk szerint a belföldi átírások száma az év végére akár 760 ezer fölé is emelkedhet.

A növekedési trendet csupán egy további jelentősebb forintgyengülés tudná érdemben befolyásolni, ami visszafogná a forgalomba kerülő új és használt autók mennyiségét.

Az autómárkák közül a belföldi használtautó-piacon az első fél évben is az Opel vezeti az adásvételi listát 13,4 százalékos részesedésével.

A második helyért a Suzuki és a Volkswagen versenyez, jelenleg a Suzuki áll hajszálnyival jobban 9,9 százalékos részesedésével, szemben a Volkswagen 9,8 százalékával. A Ford a 4. helyen áll 8,3 százalékkal, a Renault az 5. 6,3 százalékkal.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Grevindog Kft logo

Grevindog Kft

Dunakeszi

Kis vállalkozások támogatása családias, vállalkozásbarát és 26 év tapasztalatának tükrében.

Bredor Kft logo

Bredor Kft

Budapest XXII. kerület

Termékdíj ügyintézői, regisztrált könyvelői és adótanácsadó végzettséggel rendelkezve vállaljuk elsősorban kettős könyvelést választó végek könyvelését, bérszámfejtését, környezetvédelmi termékdíj kötelezettséggel kapcsolatos ügyintézését, INTRASTAT adatszolgáltatást KSH felé

Expert FM Könyvelőiroda Kft./ Fruzsa Melinda Margit logo

Expert FM Könyvelőiroda Kft./ Fruzsa Melinda Margit

Nyergesújfalu

Teljes körű könyvelés, bérszámfejtés, beszámoló készítés, üzletviteli tanácsadás gazdálkodás-menedzsment szakos, KKV szakirányos közgazdász végzettséggel, 18 éves mérlegképes könyvelői tapasztalattal és regisztrációval.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: cegmenedzseles.hu