A kkv-k érzékelhető fejlesztésére van szükség

2018. Május 24. 09:22

A Magyar Iparszövetség (OKISZ) szerdai közgyűlése a kkv-k érzékelhető fejlesztését, támogatását, és a bérfelzárkóztatás feltételeinek megteremtését szorgalmazta.

A magyar kkv-knak alacsonyabb a jövedelemtermelő képessége, mint a multinacionális cégeké, ezért a bérterheket csökkenteni kellene, úgy, hogy ez az ország költségvetési egyensúlyát ne veszélyeztesse.

Hangsúlyozta, bár a bürokrácia csökkentésében voltak ugyan fontos lépések az utóbbi években, az adminisztrációs terhek azonban még mindig magasak a szektorban.

Az OKISZ a kkv-k érdekképviseleteként saját eszközeivel segíti a tagszervezetek versenyképességének javítását.

A vállalkozások kiszolgálására inkubátorházat működtetnek, elsősorban tanácsadással, pályázatfigyeléssel, fórumok szervezésével segítik a vállalkozásokat uniós források megszerzésében, hiszen a kisvállalatok a fejlesztéseikhez saját forrásuk mellett nem nélkülözhetik az uniós támogatást.

A közgyűlés elé terjesztett beszámoló az idei év súlyponti kérdésének tartja a kkv szektorban is a bérek alakulását. A hazai bérek jelentősen elmaradnak a nyugat-európai bérszinttől , az elnökség ezt a különbséget a munkaerő elvándorlásának egyik legfőbb okaként említi.

A gazdasági növekedésnek már gátat szab a képzett munkaerő hiánya, hívják fel a figyelmet, ezért az iparszövetség az oktatás, a szakképzés erősítését sürgeti.

Az egészségügy állapota szintén kulcsterület, mivel működtetése meghatározza a munkaerő-állományt, az egészségügyi rendszer közvetlenül befolyásolja a teljesítőképességet.

Az érdekképviselet elnöksége a legsúlyosabb magyarországi társadalmi-gazdasági problémák között a korrupciót is kiemelten említi éves beszámolójában.

A Magyar Iparszövetség 1920-ban alakult, 1800 tagja van, köztük 21 szövetség, tagságuk 50-60 ezer munkavállalót foglalkoztat.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

ETALON KÖNYVELŐIRODA logo

ETALON KÖNYVELŐIRODA

BUDAPEST XIV. kerület

Az adótörvényeket nem én hozom, de én tudom hogyan fizess KEVESEBBET

Döményné Halász Éva logo

Döményné Halász Éva

Dunaújváros

Miért kell egy jó könyvelő?
Mert egy jó könyvelő mellett a cég vezetője idejét, energiáját a vállalkozás legfontosabb céljára, a bevételszerzésre tudja fordítani.

Egy jó könyvelő több módon segíti a cég vezetőjét. Nemcsak könyvel, hanem tanácsot is ad, hogy a vállalkozás elszámoljon minden költséget, amit el lehet, de semmi olyat ne számoljon el, amiért egy ellenőrzés során büntetés járhat. Naprakészen tartja a vállalkozás nyilvántartásait. A jó könyvelő időben, nemcsak napokkal a fizetési határidő előtt tájékoztatja a vállalkozás vezetőjét, hogy mik az esedékes adó-, és járulékfizetési kötelezettségei.

Softholding Audit Könyvelő és Adótanácsadó Kft logo

Softholding Audit Könyvelő és Adótanácsadó Kft

Budapest XVI. kerület

Miért minket válasszon?
Magas szintű szakmai tudás, gyors és precíz munka, felelősség vállalás tevékenységünkre és szolgáltatásunkra.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Egyénivállalkozó