A kkv-k érzékelhető fejlesztésére van szükség

2018. Május 24. 09:22

A Magyar Iparszövetség (OKISZ) szerdai közgyűlése a kkv-k érzékelhető fejlesztését, támogatását, és a bérfelzárkóztatás feltételeinek megteremtését szorgalmazta.

A magyar kkv-knak alacsonyabb a jövedelemtermelő képessége, mint a multinacionális cégeké, ezért a bérterheket csökkenteni kellene, úgy, hogy ez az ország költségvetési egyensúlyát ne veszélyeztesse.

Hangsúlyozta, bár a bürokrácia csökkentésében voltak ugyan fontos lépések az utóbbi években, az adminisztrációs terhek azonban még mindig magasak a szektorban.

Az OKISZ a kkv-k érdekképviseleteként saját eszközeivel segíti a tagszervezetek versenyképességének javítását.

A vállalkozások kiszolgálására inkubátorházat működtetnek, elsősorban tanácsadással, pályázatfigyeléssel, fórumok szervezésével segítik a vállalkozásokat uniós források megszerzésében, hiszen a kisvállalatok a fejlesztéseikhez saját forrásuk mellett nem nélkülözhetik az uniós támogatást.

A közgyűlés elé terjesztett beszámoló az idei év súlyponti kérdésének tartja a kkv szektorban is a bérek alakulását. A hazai bérek jelentősen elmaradnak a nyugat-európai bérszinttől , az elnökség ezt a különbséget a munkaerő elvándorlásának egyik legfőbb okaként említi.

A gazdasági növekedésnek már gátat szab a képzett munkaerő hiánya, hívják fel a figyelmet, ezért az iparszövetség az oktatás, a szakképzés erősítését sürgeti.

Az egészségügy állapota szintén kulcsterület, mivel működtetése meghatározza a munkaerő-állományt, az egészségügyi rendszer közvetlenül befolyásolja a teljesítőképességet.

Az érdekképviselet elnöksége a legsúlyosabb magyarországi társadalmi-gazdasági problémák között a korrupciót is kiemelten említi éves beszámolójában.

A Magyar Iparszövetség 1920-ban alakult, 1800 tagja van, köztük 21 szövetség, tagságuk 50-60 ezer munkavállalót foglalkoztat.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Nógrádi Gizella Könyvelő Kft. logo

Nógrádi Gizella Könyvelő Kft.

Szeged

Vállalkozásunk 24 éve működik. Társaságunk teljes körű szolgáltatást nyújt. Könyvelés - bérszámfejtés - képviselet a hatóságok előtt - bevallások és beszámolók szakszerű elkészítése. Mérlegképes könyvelő közgazdászok naprakész jogszabályi ismeretek birtokában vállalják egyéni vállalkozók, társaságok könyvelését, bérszámfejtését, bevallások és beszámolók szakszerű elkészítését.

StaBILL Könyvelőiroda logo

StaBILL Könyvelőiroda

Szeged

Könyvelése legyen stabil!
Mottónk:
" Jót s jól!
Ebben áll a nagy titok!"

Ön a vállalkozása eredményes működésére fordíthatja idejét és energiáját.
Mi ehhez naprakész, precíz, jogszabályoknak megfelelő, teljes körű számviteli szolgáltatással megteremtjük a könyvelés, az adóügyi és a számviteli terület biztonságát -az ügyfelek érdekeinek szem előtt tartásával.

L & L Számviteli Szolgáltató és Társasházkezelő Kft logo

L & L Számviteli Szolgáltató és Társasházkezelő Kft

Budapest XIII. kerület

Megbízható korrekt munka. Társasházakban otthon vagyunk.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Egyénivállalkozó