A kkv-k érzékelhető fejlesztésére van szükség

2018. Május 24. 09:22

A Magyar Iparszövetség (OKISZ) szerdai közgyűlése a kkv-k érzékelhető fejlesztését, támogatását, és a bérfelzárkóztatás feltételeinek megteremtését szorgalmazta.

A magyar kkv-knak alacsonyabb a jövedelemtermelő képessége, mint a multinacionális cégeké, ezért a bérterheket csökkenteni kellene, úgy, hogy ez az ország költségvetési egyensúlyát ne veszélyeztesse.

Hangsúlyozta, bár a bürokrácia csökkentésében voltak ugyan fontos lépések az utóbbi években, az adminisztrációs terhek azonban még mindig magasak a szektorban.

Az OKISZ a kkv-k érdekképviseleteként saját eszközeivel segíti a tagszervezetek versenyképességének javítását.

A vállalkozások kiszolgálására inkubátorházat működtetnek, elsősorban tanácsadással, pályázatfigyeléssel, fórumok szervezésével segítik a vállalkozásokat uniós források megszerzésében, hiszen a kisvállalatok a fejlesztéseikhez saját forrásuk mellett nem nélkülözhetik az uniós támogatást.

A közgyűlés elé terjesztett beszámoló az idei év súlyponti kérdésének tartja a kkv szektorban is a bérek alakulását. A hazai bérek jelentősen elmaradnak a nyugat-európai bérszinttől , az elnökség ezt a különbséget a munkaerő elvándorlásának egyik legfőbb okaként említi.

A gazdasági növekedésnek már gátat szab a képzett munkaerő hiánya, hívják fel a figyelmet, ezért az iparszövetség az oktatás, a szakképzés erősítését sürgeti.

Az egészségügy állapota szintén kulcsterület, mivel működtetése meghatározza a munkaerő-állományt, az egészségügyi rendszer közvetlenül befolyásolja a teljesítőképességet.

Az érdekképviselet elnöksége a legsúlyosabb magyarországi társadalmi-gazdasági problémák között a korrupciót is kiemelten említi éves beszámolójában.

A Magyar Iparszövetség 1920-ban alakult, 1800 tagja van, köztük 21 szövetség, tagságuk 50-60 ezer munkavállalót foglalkoztat.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Adó Fortély KFT logo

Adó Fortély KFT

Miskolc

20 éves szakmai gyakorlattal és tapasztalattal rendelkezünk, amit a vállalkozások érdekében kívánunk hasznosítani.
Kiemelt figyelmet fordítunk a szabályszerűségre, precizitásra és naprakészségre.
Az adó- és számviteli szabályok betartása mellett minden vállalkozás esetében figyelembe vesszük a könyvelés egyedi sajátosságait.
Ügyfeleinket érthető és hasznosítható információkkal látjuk el a gazdasági helyzetükről.

Prekontír Kft. logo

Prekontír Kft.

Veszprém

Vállalkozásunk mottója : " Ne halaszd holnapra , amit megtehetsz ma ,
Közben megjelenhet egy törvény , amely tiltja "
( Gadde Ronald )

Várjuk leendő ügyfeleinket , akik szintén a fenti sorokat fontosnak tartják és szeretnék üzleti ügyeik könyvelését olyan cégre bízni , ahol mindig szem előtt van a törvények betartása és az ügyfél érdekeinek képviselete.

Tax Consulting Bt. logo

Tax Consulting Bt.

Budapest III. kerület

A Könyvelő Iroda fontosnak tartja a vállalkozás küldetésének elősegítését, hogy szaktudásával és információival segítsen a döntés-előkészítésben. Gondot fordít arra, hogy naprakész szakmai információkkal rendelkezzen, lépést tart a változásokkal, ismeri az alkalmazható adózási, jogi megoldásokat. A könyvelő iroda felhívja a cégvezetés figyelmét a kedvező és takarékos adózási megoldásokra. A könyvelő iroda a szolgáltatásait szakszerűen és gondosan, a jogszabályoknak megfelelően teljesíti.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: cegmenedzseles.hu