Átadták a fogyatékosság-barát munkahely elismeréseket

2012. Március 02. 10:01

Átadták a fogyatékosság-barát munkahely elismeréseket csütörtökön Budapesten, az idén nyertes kilenc cég vállalja, hogy folyamatosan fejleszti a fogyatékos emberek toborzásával, foglalkoztatásával, megtartásával kapcsolatos gyakorlatát.

Az elismerést Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata, az ugyancsak XVIII. kerületi Bababirodalom Bölcsőde és Szolgáltató Központ, a Grundfos Magyarország Gyártó Kft., az IBM Magyarország,  az Interplán Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft., a Provident Pénzügyi Zrt., a "Teljes Életért" Nonprofit Közhasznú Kft. és a Tesco-Global Áruházak Zrt. nyerte el idén - közölték csütörtökön az MTI-vel a díjat átadó szervezetek.

A díjat a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, az Amerikai Kereskedelmi Kamara, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány közösen adta a pályázati feltételeket sikeresen teljesítő munkáltatóknak.

A cégek meghatározták azokat a rövidtávú, három hónapon belül megvalósítandó és középtávú (2 éven belül megvalósítandó) fejlesztéseket, amelyeket a fogyatékos személyek toborzása, foglalkoztatása, megtartása érdekében tervez. A rövidtávú fejlesztések megvalósulását 3 hónap elteltével szakértők ellenőrzik.

A nyertes cégek két évig használhatják a fogyatékosság-barát munkahely logót; ez a középtávú fejlesztések igazolását követően további két évre többször is meghosszabbítható.

Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata például kezdeményezte, hogy munkahelyet teremtenek megváltozott munkaképességű, fogyatékossággal élő személyeknek. A kerületi Bababirodalom Bölcsőde és Szolgáltató Központ többek között hallássérült munkavállalót alkalmaztak, akinek integrációja elősegítése érdekében érzékenyítették a dolgozókat, míg a Grundfos 2001 óta foglalkoztat megváltozott munkaképességűeket, a nekik kialakított rehabilitációs részlegeken, ahol jelenleg több mint 100 munkavállaló  dolgozik.

Az ugyancsak díjazott IBM vezetése régóta elkötelezett, és vállalati értékként kezeli a munkavállalói sokszínűséget, ezek között a fogyatékos emberek toborzását, foglalkoztatását és megtartását, az Interplánnál - amely kiemelt akkreditációs tanúsítvánnyal rendelkező védett foglalkoztató - pedig a munkavállalók körülbelül 90 százaléka megváltozott munkaképességű. A piaci feltételekhez igazodva, profitorientált módon végzi a munka-rehabilitációt - olvasható a közleményben.

McDonald's például összesen 16 megváltozott munkaképességű, értelmi sérült  vagy autizmussal élő személy felkészítését és foglalkoztatását teljesítette, a Providentnél pedig szabályzatot készítettek a munkahelyi diverzitásról, amely kiemelt célcsoportként kezeli a megváltozott munkaképességű, fogyatékos munkavállalókat.

A pályázat keretében a "Teljes Életért" Nonprofit Közhasznú Kft. munkavállalói közül 13-an sikeresen elvégezték a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége által szervezett alapfokú jelnyelvi tanfolyamot, így már valamennyi telephelyükön biztosított a hallássérült munkavállalókkal való kommunikáció.

A Tesco-nál például 2010 év elején indították el a "Befogadó Közösség" programot, melynek keretében vállalati szinten 2011. év végéig összesen 1100 fő megváltozott munkaképességű és fogyatékos személy felvételét tűzték ki célul.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Point Könyvvizsgáló Kft. logo

Point Könyvvizsgáló Kft.

Tatabánya

Könyvvizsgálat, könyvelés, bérszámfejtés
Megbízható szolgáltatás - garanciával

LIBRA Account-Team Kft logo

LIBRA Account-Team Kft

Makó

2001. óta állunk rendelkezésére a Csongrád megyei kisvállalkozásoknak, egyéni és társas vállalkozásoknak valamint őstermelőknek és családi gazdálkodóknak. A 2011.évtől non-profit szervezetek, egyesületek könyvvitelét is vállalja könyvelőirodánk.
Átfogó adó-, TB-, jogi és számviteli ismeretekkel rendelkező szakemberekből álló csapatunk várja a vállalkozókat.

Kazánszervíz Kft logo

Kazánszervíz Kft

Nagykanizsa

Megbízhatóan, a törvényi feltételek figyelemmel kísérésével, betartásával, 15 éves tapasztalattal végzem a vállalkozások minden számviteli, pénzügyi igényét kielégítő szolgáltatásomat.
Tagja vagyok a Magyar Könyvelők Országos Egyesületének, és rendelkezem szakmai felelősségbiztosítással.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Nyaraljon a spanyol tengerparton