Átadták a fogyatékosság-barát munkahely elismeréseket

2012. Március 02. 10:01

Átadták a fogyatékosság-barát munkahely elismeréseket csütörtökön Budapesten, az idén nyertes kilenc cég vállalja, hogy folyamatosan fejleszti a fogyatékos emberek toborzásával, foglalkoztatásával, megtartásával kapcsolatos gyakorlatát.

Az elismerést Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata, az ugyancsak XVIII. kerületi Bababirodalom Bölcsőde és Szolgáltató Központ, a Grundfos Magyarország Gyártó Kft., az IBM Magyarország,  az Interplán Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft., a Provident Pénzügyi Zrt., a "Teljes Életért" Nonprofit Közhasznú Kft. és a Tesco-Global Áruházak Zrt. nyerte el idén - közölték csütörtökön az MTI-vel a díjat átadó szervezetek.

A díjat a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, az Amerikai Kereskedelmi Kamara, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány közösen adta a pályázati feltételeket sikeresen teljesítő munkáltatóknak.

A cégek meghatározták azokat a rövidtávú, három hónapon belül megvalósítandó és középtávú (2 éven belül megvalósítandó) fejlesztéseket, amelyeket a fogyatékos személyek toborzása, foglalkoztatása, megtartása érdekében tervez. A rövidtávú fejlesztések megvalósulását 3 hónap elteltével szakértők ellenőrzik.

A nyertes cégek két évig használhatják a fogyatékosság-barát munkahely logót; ez a középtávú fejlesztések igazolását követően további két évre többször is meghosszabbítható.

Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata például kezdeményezte, hogy munkahelyet teremtenek megváltozott munkaképességű, fogyatékossággal élő személyeknek. A kerületi Bababirodalom Bölcsőde és Szolgáltató Központ többek között hallássérült munkavállalót alkalmaztak, akinek integrációja elősegítése érdekében érzékenyítették a dolgozókat, míg a Grundfos 2001 óta foglalkoztat megváltozott munkaképességűeket, a nekik kialakított rehabilitációs részlegeken, ahol jelenleg több mint 100 munkavállaló  dolgozik.

Az ugyancsak díjazott IBM vezetése régóta elkötelezett, és vállalati értékként kezeli a munkavállalói sokszínűséget, ezek között a fogyatékos emberek toborzását, foglalkoztatását és megtartását, az Interplánnál - amely kiemelt akkreditációs tanúsítvánnyal rendelkező védett foglalkoztató - pedig a munkavállalók körülbelül 90 százaléka megváltozott munkaképességű. A piaci feltételekhez igazodva, profitorientált módon végzi a munka-rehabilitációt - olvasható a közleményben.

McDonald's például összesen 16 megváltozott munkaképességű, értelmi sérült  vagy autizmussal élő személy felkészítését és foglalkoztatását teljesítette, a Providentnél pedig szabályzatot készítettek a munkahelyi diverzitásról, amely kiemelt célcsoportként kezeli a megváltozott munkaképességű, fogyatékos munkavállalókat.

A pályázat keretében a "Teljes Életért" Nonprofit Közhasznú Kft. munkavállalói közül 13-an sikeresen elvégezték a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége által szervezett alapfokú jelnyelvi tanfolyamot, így már valamennyi telephelyükön biztosított a hallássérült munkavállalókkal való kommunikáció.

A Tesco-nál például 2010 év elején indították el a "Befogadó Közösség" programot, melynek keretében vállalati szinten 2011. év végéig összesen 1100 fő megváltozott munkaképességű és fogyatékos személy felvételét tűzték ki célul.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

SN Profit Könyvviteli és Szolgáltató  Kft logo

SN Profit Könyvviteli és Szolgáltató Kft

Budapest XVII. kerület

Csak akkor lehet magabiztos vállalkozó ,ha könyvelése rendben van!Többéves szakmai tapasztalattal ,teljeskörű ügyintézéssel vállaljuk könyvelését,adóhatóság előtti képviselettel!

HARKO-X Kft. logo

HARKO-X Kft.

Miskolc

Könyvelőirodánk Miskolc központjában, otthonos környezetben, jól felszerelt irodánkban állunk a hozzánk fordulók rendelkezésére.

ÁRGUS SZOLGÁLTATÓ KFT logo

ÁRGUS SZOLGÁLTATÓ KFT

SZENTENDRE

Több évtizedes pénzügyi, számviteli, adminisztratív és adótanácsadói tapasztalat. Diszkréció, megbízhatóság, barátságos légkör jellemző családi vállalkozásunkban.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Nyaraljon a spanyol tengerparton