Négyszáz magyar és szlovák cég vett részt a vállalkozás-ösztönző projektben

2019. Október 24. 09:43

Négyszáz magyar és szlovák cég vett részt a HEPA "CORD" elnevezésű vállalkozás-ösztönző projektjében, amely a magyar-szlovák határon átívelő együttműködéseket ösztönözte.

Az október végén záruló CORD, azaz Crossing the Bridges with the help of Ambassadors projekt azzal a céllal indult tavaly márciusban, hogy a magyar-szlovák határ menti startupokat, potenciális vállalkozókat - különös tekintettel a női vállalkozókra - és a kkv-kat ösztönözze a határokon átnyúló együttműködésre, üzleti kapcsolatok kialakítására.

Az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország együttműködési program keretében megvalósuló projekthez 400 hazai és szlovák cég csatlakozott, amelyek képzéseken, előadásokon, illetve B2B üzleti rendezvényeken vehettek részt az elmúlt másfél évben.

A 340 ezer eurós keretösszegű projekt részeként a határ menti régióban elérhető közfinanszírozott szervezetekről - melyek kkv-kat, startupokat és női vállalkozókat támogatnak - és az általuk nyújtott szolgáltatásokról készítettek felmérést, majd megvizsgálták a célcsoport üzletfejlesztési szolgáltatások iránti igényeit és hiányosságait.

A felmérés alapján olyan felületeket hoztak létre, amelyek a vállalkozások tájékozódását segítik: egyebek közt kiadvány, videósorozat és honlap is készült, amelyek összegyűjtik a Magyarországon és Szlovákiában található, üzletfejlesztési szolgáltatásokat nyújtó szervezeteket és intézményeket, egyúttal segítséget nyújtanak a két országban céget alapító vállalkozóknak.

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség öt szervezettel: magyar részről a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával, illetve a Magyar Női Unióval, valamint szlovák oldalon a Slovak Business Agency-vel, a Komáromi Regionális Tanácsadó és Információs Központtal és az Oktatók és Karrier Tanácsadók Szövetségével indította el a CORD projektet.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

ANANTI Kft. logo

ANANTI Kft.

Budapest III. kerület

Egyéni vállalkozók és társaságok teljes körű könyvelése,
adóhatóság előtti képviselete.
Társaságok mérlegbeszámolójának auditálása, átalakulással kapcsolatos könyvvizsgálati feladatok ellátása.
Uniós támogatással megvalósuló projektek könyvvizsgálata.

ERA Könyvelőiroda Kft logo

ERA Könyvelőiroda Kft

Pécs

A hazai kisvállalkozásokat a körülmények belekényszerítették a vállalkozói szemléletű gazdálkodásba anélkül, hogy ennek a legalapvetőbb szabályait, a vállalkozás működését megtanították volna nekik. Ezt a hiányt próbáljuk betölteni.

Mérleg-Adó 2000 Könyvelő Iroda - Tatabánya logo

Mérleg-Adó 2000 Könyvelő Iroda - Tatabánya

Tatabánya

A Mérleg-Adó 2000 Könyvelő Iroda Tatabányán és környékén nyújt könyvelés, adóbevallás, bérszámfejtés, adótanácsadás szolgáltatást.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Nyaraljon a spanyol tengerparton