A The Riverside Company szerint érdemes befektetni a régióban

2013. Június 12. 10:11

A középvállalati szegmensre fókuszáló The Riverside Company (Riverside) szerint a közép-kelet-európai régióban folyamatosan vannak jó befektetési lehetőségek, viszont az egyes országok között óriásiak az eltérések - közölte a társaság kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a cseh piacot ígéretesnek, a lengyelt meglehetősen drágának, míg a magyar piacot bonyolultnak tartják. Mindennek ellenére folyamatosan figyelik az üzleti környezetet, és úgy vélik, a következő 3-5 éves periódusban minden adott egy kedvező magyar vagy régiós befektetésekre.

A magyar cégek közül azok lehetnek a befutók, amelyek a nemzetközi versenyben is megállják a helyüket, ugyanis a belső piac kicsi, és a növekedési lehetőségek is korlátozottak - véli Szigethy Béla, a társaság alapítója és társ-vezérigazgatója.

A Riverside szerint egyre nagyobb a verseny az alapok felállítását megelőző forrásgyűjtésnél, a jó cégekért pedig általában szintén nagy verseny alakul ki. Így a potenciálisan szóba jöhető cégek árazása nagyon magas, a vállalatok komoly elvárásokat támasztanak: egyértelműen az eladók diktálnak.

A Riverside régiós szakértői folyamatosan monitorozzák a közép-kelet-európai régiót, és úgy vélik, Magyarországon, valamint a régióban is számos olyan cég van, amely a befektetési kritériumaik szerint megfelelő lenne.

Magyarország ugyanakkor kicsi, így egy befektető számára nagyon fontos, hogy a célvállalat képes legyen nemzetközi színtéren is helytállni. Csak nagyon kevés olyan jó növekedési lehetőséggel bíró cég van, amely tisztán a magyar piac kiszolgálásával tud sikereket elérni - összegezte Szigethy Béla.

A Riverside a régióban már több mint 12 vállalatba fektetett be, jelenleg 3 aktív befektetésük van: a gyógyászati segédeszközöket gyártó és értékesítő magyar Diatron, az állateledelgyártó török Tropikal és a cseh katonakiképzőszoftver-fejlesztő Bohemia Interactive Simulations - tudatja a közlemény.

« Vissza a Szakértői jelentésekhez

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

KNEIM-GM KFT. logo

KNEIM-GM KFT.

Győr

Küldetésünk, hogy megtaláljuk a legoptimálisabb adózási megoldásokat,így Ügyfeleinket a lehető legjövedelmezőbbé segítsük elő szaktudásunk és adójogi tapasztalatunk segítségével.

M.K.K. Egyesület Elnökének ajánlása:
"Az elmúlt évek során több száz könyvelővel találkoztam. Ezek közül csupán 10-20 kollégát ajánlanék jó szívvel országszerte. Mariann ezen kevesek közé tartozik. Ügyfeleihez való hozzáállása, szakértelme megalapozza ügyfelei bizalmát.

Boglári Teréz logo

Boglári Teréz

Győr

20 éve egyéni vállalkozóként végzek könyvelést, adótanácsadást.
Munkámat pontosan, precizen végzem.
Ismerem a könyvelés szépségeit, tudásomat szívesen osztom meg másokkal.

SHS KFT logo

SHS KFT

Mágocs

Az SHS KFT 29 éves. Két irodában Pécsett és Mágocson 30 fővel, több, mint 400 ügyféllel foglalkozunk. Tanácsot adunk, adómegtakarításra javaslatot teszünk. Heti 3 rövid körlevéllel folyamatosan tájékoztatjuk ügyfeleinket. Beszélünk nyelveket (angol, német)

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Egyénivállalkozó