MNB: korábban és több embernek kellene előtakarékoskodásba kezdenie

2019. Október 14. 09:25

Korábban és többen kellene, hogy előtakarékoskodásba kezdjenek idős korukra - hangsúlyozta Binder István, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője pénteken az M1 aktuális csatornán.

Magyarországon 1,6 millió embernek van, és legalább még egymilliónak kellene nyugdíj-előtakarékossági számlába, nyugdíjbiztosításba, vagy nyugdíjpénztári megtakarításba fektetnie, mégpedig a mostaninál korábban, akár huszonéves korban.

A magyarországi nyugdíj-előtakarékossági formák nagyon jó hozamokat termelnek. Az ügyfelek bizalmát tovább növelné, ha a garanciarendszert a nyugdíjpénztári szektorra is minél tágabban kiterjesztenék - fűzte hozzá, megjegyezve, hogy az MNB a tavasszal publikált versenyképességi jelentésében is javaslatot tett erre.

A válság bármikor jöhet, így az időskori előtakarékoskodás mellett a folyamatos megtakarítás is fontos. Ebből a szempontból van hová javulni, mivel uniós átlagban a hosszú távú megtakarítások aránya a GDP 45 százaléka, míg Magyarországon ennek csak ötöde, körülbelül 9 százalék.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

Tuti-Kontír Kft logo

Tuti-Kontír Kft

Budapest XI. kerület

Könyvelés, bérszámfejtés 20 éves szakmai tapasztalattal, jogászokkal.

Alfa Könyvelőiroda Kft. logo

Alfa Könyvelőiroda Kft.

Tököl

Ma a "látható", tisztességesen talpon maradni kívánó vállalkozásokat igen magas adó és járulék teher sújtja! Költségeik csökkentése érdekében irodánk kidolgozott néhány könyvelői csomagot, mely hozzájárul ahhoz, hogy az Ön cége valóban csak annyit fizessen a könyvelésért, amennyi az általunk elvégzett munkáért jár! 12 éves szakmai tapasztalattal, naprakész, pontos, precíz munkával, korrekt tájékoztatással várjuk régi és új ügyfeleinket!

Bredor Kft logo

Bredor Kft

Budapest XXII. kerület

Termékdíj ügyintézői, regisztrált könyvelői és adótanácsadó végzettséggel rendelkezve vállaljuk elsősorban kettős könyvelést választó végek könyvelését, bérszámfejtését, környezetvédelmi termékdíj kötelezettséggel kapcsolatos ügyintézését, INTRASTAT adatszolgáltatást KSH felé

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: cegmenedzseles.hu