Agrárkutatási központ: több száz milliárdos tartalékot jelentenek a precíziós technológiák az agráriumban

2019. Május 29. 08:39

Évi 300-350 milliárd forinttal, 10-15 százalékkal is növelhető a magyar agrárium kibocsátása a precíziós technológiák széles körű alkalmazásával.

A precíziós gazdálkodással szakértők szerint évente Nyugat-Európában hektáronként 25-30 ezer forinttal nagyobb eredmény érhető el szántóföldi művelésben, és ez az összeg Magyarországon elérheti a 65-70 ezer forintot is, mivel a bázis alacsonyabb a nyugat-európainál.

Ez az összeg a szántóföldi növénytermesztésben majdnem annyi, mint amennyit területalapú, vagy állatalapú támogatásból évente kapnak a gazdák.

Folyamatos a presszió tehát a termelőkön, hogy a technológiai színvonal emelésével tartsanak lépést a kor követelményeivel, ebben a versenyfutásban kiemelt szerepet játszik a NAIK Mezőgazdasági Gépesítési Intézet (MGI) kutatási, fejlesztési és minősítési tevékenységével.

Céljuk a digitalizáció komoly térhódításának elősegítése 5-8 éven belül a magyar agráriumban.

Számos konferenciát szerveznek, hogy a technológiai újításokról pontos információkat kapjanak az érdeklődők.

Erre azért is van nagy szükség, mert a rohamléptékű technológiai megoldások gyakorta megelőzik a jogi szabályozást.

Nem a precíziós gazdálkodásra történő átállás költsége a komoly tétel, hanem az a deficit, amelyet annak hiánya évről évre okoz az ágazatban.

Forrás: MTI

« Vissza a friss infókhoz

Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Irodák Magyarországon

Keresse a V licenccel rendelkező könyvelőket!

V Pont bemutató:

ABACUS DUO Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft. Törökné Halász Zsuzsanna bejegyzett könyvvizsgáló logo

ABACUS DUO Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft. Törökné Halász Zsuzsanna bejegyzett könyvvizsgáló

Békéscsaba

Ha hosszú távra keres partnert a számviteli, adózási feladatainak ellátására, és egy személyes, kizárólag Önt kiszolgáló könyvelő irodát keres, akkor mi vagyunk azok.
Egy könyvelő iroda, amely csak az Öné.

Tax-Orientation Consulting Kft logo

Tax-Orientation Consulting Kft

Budapest XIV. kerület

Legrégebbi ügyfelünknek 20 éve mi végezzük a könyvelését és a kapcsolódó egyéb ügyeit. 13 éve társasági formában, könyvelő irodaként működünk. Társaságunk teljes körű szolgáltatást nyújt. Könyvelés - bérszámfejtés - TB ügyintézés - képviselet a hatóságok előtt - rendszeres és eseti adótanácsadás, szükség szerint munkavédelmi, munkaügyi és munkajogi képviselet is.

Hegedüs Andrea logo

Hegedüs Andrea

Sárkeresztes

A jó könyvelő szerződéssel és számlával dolgozik, rendelkezik felelősség biztosítással, titoktartást vállal, kreatív, precíz és folyamatosan képzi magát, betartja a határidőket, képviseli ügyfelét a hivatalos ügyekben.
A jó könyvelő mindig az ügyfél mögött áll, de fontos, hogy az ügyfél is teljesítse azokat a kéréseket, amelyeket a könyvelő igényel – csak így lehet jó és megfelelő a munka.

További vállalkozó szemléletű könyvelő irodák

Hirdetés: Egyénivállalkozó